Eilen taas kevyt neljän tunnin agilitytreenireissu. Ratoja tällä aikaa ehdittiin suorittaa vain kaksi, mutta niitä samoja sitten vähemmän tai enemmän.

Ensimmäinen pätkä oli meiltä (lähinnä ohjaajalta) aika onnetonta. Rata ei ollut kovin vaikea, mutta siinä oli paljon semmoisia välistävetoja ja u-käännöksiä täydestä vauhdista. Tuittu veti kaarteita pitkiksi ja haki vääriä esteitä. Varsinkin yhdessä välistävedossa se livahti useampaan kertaan hyppäämään ansaesteen. Ok, ohjaamiseni oli vähän ponnetonta, mutta yllättävän huonosti Tuittu silti reagoi liikkeeseeni. Kepeille meno oli aika hankala, mutta hyvin Tuittu sen hoiti, kunhan vain sain oman ajoitukseni kohdalleen - olin oikein päin ja annoin tilaa.

Toinen rata saatiin kerrasta nollalla läpi, mutta paria huonosti mennyttä kohtaa korjailtiin. Ensimmäisessä piti vain ottaa koiraa vähän tiukemmin tassuun, toisessa kierrätinkin Tuitun yhdeltä hypyltä pitempää reittiä.

Puomin kontaktit olivat tänään tosi huonoja. Tuittu himmaili tai pysähtyi liian aikaisin ja tuli kerran läpi. En palkkaillut kontakteilla ollenkaan, paitsi lopussa kun otin pelkkää puomia pari kertaa. Esteitä kerätessä Tuittu kiipesi puomille omin luvin ja tuli taklatuksi perässä juosseen Puubin toimesta. Sain onneksi kopin ;)