Päästiin tänään pitkästä aikaa hakutreeneihin. Ja sattuipa sopivasti, että juuri tällä kertaa kahviteltiin ja kakuteltiin Annen ja Hallan jäljen Sm-kultaa ;) On se vaan hyvä, että samassa ryhmässä treenaa noita taitaviakin koirakoita. Tuitun kanssahan nyt ei voi edes teoriassa tavoitella pk-menestystä, joten ehkä meidän pitäis joskus viedä treeneihin jotain "säälikakkua"...

No, ennen herkutteluja treenattiin melkein kolme tuntia. Oltiin Tulotien päässä, jossa maasto on varsinkin vasemmalla avointa ja helppokulkuista. Otin Tuitulle neljä maalimiestä, joista ensimmäinen vasemmalle suora palkka ja loput ilmaisuja.

Alussa oli taas kunnon sählinkiä, kun Tuittu vähän niinkuin bongasi oikealle valmiiksi menevän ukon ja kääntyi luonnollisesti vasemmalle lähetettäessä kohti sitä. Sain sen huudettua keskilinjan paikkeilta takaisin ja uudella lähetyksellä se irtosi paremmin. Ja irtosi... ja irtosi... Se kävi jossain alueen puolivälin paikkeilla, josta sai sitten tod. näk. maalimiehen menojäljen. No, löytyi.

Sitten päästiin sinne oikealle, jonne Tuittu oli jo haikaillut. Tässäkin pisto oli aika ...öh, laaja. Liikuin keskilinjaa reilusti eteenpäin, koska luulin Tuitun kääntyneen sinne, mutta yhtäkkiä se tulikin takaa rulla suussa. Tällä kertaa koira siis hanskasi tilanteen ja näytöllekin päästiin.

Seuraava ilmaisu vasemmalle otettiin ihan sivurajalle, koska näkyvyys oli hyvä. Maalimiestä siirrettäessä Tuittukin näki sen, mikä oli varmaan ihan hyväkin. Tämä oli pistoineen ja ilmaisuineen tosi hyvä, sain Tuitun jopa tuomaan rullan vähän viistosti. Näytölle lähdettäessä Tuittu vähän empi, ehkä koska maalimies oli niin kaukana. (Katin mielestä epävarmuuteen vaikutti kyllä sekin, kun talloin aika kovaa Tuitun varpaille liinaa kiinnittäessäni...) Pienellä lisäkehoituksella se sitten sinkosi piilolle.

Viimeinen oli taas oikealla ja vähän lähempänä. Maalimies löytyi ilman kiemuroita, mutta siellä Tuittu rullan ottamisen sijasta kiersi maalimiestä. Näin sen verran, että onnistuin kutsumaan oikealla hetkellä, jolloin sain Tuitun tuomaan rullan. Nyt näytölle menossa ei ollut ongelmia.