Havahduin eilen illalla siihen, että olemme menossa viikon päästä tokokisaan, eikä asian eteen ole tehty aikoihin mitään. Käväistiin sitten tuolla pikkukentällä yrittämässä vähän jotain.

Ensin pätkä kisamaista seuraamista ilman palkkaa. Yhdestä kontaktin herpaantumisesta jouduin huomauttamaan, muuten ihan ok. Vapautuksesta Tuittu sinkosi treenikassille etsimään palkkaa... Sitten istuminen takapalkan kanssa. Vähän varmistelin, mutta istui hyvin. Ei toistoja.

Seuraavaksi luoksetulo kisamaisesti loppuasentoon asti. Seisominen meni tosi pitkäksi, mutta pysähtyi kumminkin ekasta käskystä. Maahanmeno ja sivulletulo hyviä. Luoksetulon jälkeen yritettiin etsiä ruutua. Ekalla lähetyksellä Tuittu lähti kohti luoksetulon lähtöpaikkaa. Kävin näyttämässä ruudun ja toisella se löysi, mutta meni vähän huonosti oikean etumerkin kautta sisään. Seuraavillakin toistoilla oli jotain sählinkiä, joten otin helpotukseksi yhden kutsumisen, jonka jälkeen tosi suora, hieno ja nopea ruutuunmeno :). Yksi toisto otettiin lopun kanssa, sivulletulosta palkkasin housunsaumasta.

Sitten otettiin vielä luoksetulon seisomisia, nyt takapalkan kanssa. Kaksi kertaa Tuittu sikapossuili ja kävi pöllimässä palkan. Otin liinan toisesta päästä kiinni ja kolmannella kerralla Tuittu lähti kutsusta ihan oikeaan suuntaan. Takapalkan kanssa pysähdykset oli tosi hyviä. Ilmeisesti pitäisi jotenkin saada häivytettyä palkkaa yllätykselliseksi.

Viimeiseksi tehtiin vielä tunnaria, jossa koira oli kerrankin super, mutta ohjaaja meinasi pilata koko homman. Mulla ei ollut kynää, mutta laitoin fiksuna kapulat riviin, jotta oma olisi helppo muistaa. Ensin se oli toinen oikealta. Lähetin Tuitun, se meni heti oikeaan reunaan, nosti yhtä (katsoin, että kolmas oikealta ja kirosin mielessäni), tiputti, tsekkasi muut ja toi lopulta ensin (ja ainoan) nostamansa. Hieno perusasento ja ylpeä tapitus suoraan silmiin. Ja mitä tekee ohjaaja? Ei mitään, koska luulee koiran tuoneen kolmannen kapulan oikealta. Koira tapittaa aikansa, luulee sitten mokanneensa ja lähtee uudestaan kapuloille. Samassa katson tarkemmin, ja tajuan Tuitun sittenkin tuoneen ihan oikean kapulan... Voi typeryyden typeryys! No, kehut ja palkat koiralle, joka on varmaan päästään ihan pyörällä. Otettiin sitten uusi yritys, oikea nyt kolmas vasemmalta. Ja Tuittu paikkasi mokailuni ja teki ihan nappisuorituksen. Nyt palkkasin jo sivulletulosta ;)