Tänään treenattiin hakua Sääksjärvellä. Maasto oli avointa ja näkyvyys hyvä. Otin nyt pelkkiä ilmaisuja neljällä maalimiehellä, kaikki haamuina. Meni tosi hyvin!

Kahdella ekalla ei ollut mitään ongelmia, rulla tuli hienosti perille asti, jopa kolmiomaisesti, ja näytöllekin mentiin ilman hämmennyksiä. Kolmannella ainut häslinki sattui näytöllä, kun Tuitun liina jäi solmuun ja takertui matkalla risukkoon. Oli pienellä koiralla vähän hätä tassussa, kun maalimies odotti palkkoineen parin metrin päässä, mutta liina ei vaan antanut myöden... Pääsin nopeasti pelastamaan tilanteen, eikä siitä mitään traumoja jäänyt.

Viimeisellä ukolla Tuittu otti rullan nopeasti (kuulemma oikein rohmusi), mutta sitten tuli taas pieni "mitäs tälle nyt pitikään tehdä" -hetki. Kutsumalla sain sitten rullan taas oikeaan suuntaan. Neljäs maalimies oli vieras, joten epäröinti saattoi johtua siitä. Enemmän kyllä epäilen, että se oli taas jonkunlaista kypsymisistä, kun tehtiin pelkkiä ilmaisuja. Ehkä viimeisen ukon olisi ihan hyvä olla suoraa palkkaava...?

Muuten haamut tuntuivat sopivan ilmaisuharjoitukseen tosi hyvin. Ne helpottavat etsimistä ja nostavat Tuitun motivaatiota, jolloin se viitsii kanniskella rullaakin. Samoin tuommoiset avoimet maastot sopivat tähän tarkoitukseen loistavasti. Tuitulla kun vielä tulee ilmaisussa niitä "tyhjiä hetkiä", niin koska näen mitä piilolla tapahtuu, pystyn tarvittaessa auttamaan sitä kutsumalla. Toki sitä itsenäisyyttäkin pitäisi vahvistaa, mutta nyt haluaisin paljon vain onnistumisia ja rutiinia.