Viikko sitten kolme hyllyä, tänään kolme nollaa. Ja vieläpä ihan oikeassa paikassa! Seurauksena piirinmestaruuspronssia, tuplanolla ja joukkuepiirinmestaruusvoitto.

Aamu alkoi varsin painajaismaisesti. Olin kuvitellut, että kisat alkavat kymmeneltä ja kuvittelin olevani paikalla hyvissä ajoin, kun kaarsin Nokian majalle vartin yli yhdeksän. Ihmettelin vähän väen ja autojen paljoutta, ja pian selvisikin, että kisat alkoivat yhdeksältä. Imperfektissä siis. Paniikilla (ja vähän kiroten) auto parkkiin ja papereiden kanssa ilmotiskille. Salla oli jo ehtinyt selittää, että tää yksi tulee myöhässä ja meidät päästettiin starttaamaan luokan viimeisenä. Opettelin rataa kentän ulkopuolelta ja ennen vuoroani kysyin tuomarilta vielä mahdollisuutta rataantutustumiseen. Pienten neuvottelujen (tuomari päättää - ylitoimitsaja päättää - kukaan ei osaa päättää) jälkeen pääsin juoksemaan radan kertaalleen läpi. Ja heti perään sitten koiran kanssa.

Varsin verenpainetta nostattava alku taisi tehdä hyvää, sillä tehtiin pitkästä aikaa nollarata. Ohjaaminen oli vähän hakevaa, mutta onneksi rata oli jouheva ja looginen. Sijoituttiin kuudenneksi, mutta aikaeroa edeltäviin ei ollut ihan älyttömästi.

Hyppärille olikin sitten paremmin aikaa valmistautua. Helpohko linja jatkui tälläkin radalla, mutta ihanneaika oli tiukanpuoleinen 31 sekuntia. Yhdessä kohtaa Tuittu pääsi vähän kaartamaan, kun keskityin liikaa keppien avokulmaan enkä huolehtinut koiraa tiukasti pois putkesta. Muuten ihan siisti rata, ja se toinen nolla. Alitusta vajaa sekunti. Edelleen ohjaamisesta puuttuu se viimeinen silaus, varon liikaa virheitä enkä uskalla revittää. Nyt, kun saatiin kuitenkin puhtaita ratoja, on taas vähän helpompi mennä seuraaviin kisoihin.

Hyppärillä sijoituttiin viidenneksi, mutta koska paremmat koirat olivat molemmilla radoilla sopivasti eri koiria, noustiin piirinmestaruustuloksissa kolmanneksi :)

Viimeiseksi iltapäivällä taisteltiin vielä joukkueiden paremmuuksista. Meiltä starttasivat ensimmäisenä Tero ja Tara, joista jälkimmäinen kohtasi kummallisia hankaluuksia pujottelussa. Tulokseksi vitonen ja reilusti yliaikaa. Niin, ja sopivasti paineita loppujoukkueen niskaan ;) Toisena lähteneet Lea ja Inka tsemppasivat hienosti ja tekivät hyvän nollan. Me lähdettiin Tuitun kanssa kolmantena. Rata oli helppo, eikä me silläkään onnistuttu töppäämään. Tulokseksi joukkueelle toinen nolla ja vain 14 sadasosaa supernopeaa Inkaa hitaammin. Ankkuriparille Katalle ja Pikille jäi aika tiukka paikka, mutta hienosti he klaarasivat sen yhdestä läheltä piti -tilanteesta huolimatta. Meidän lisäksemme vain Tamskin villisjoukkue teki kolme nollaa, mutta meillä oli reilusti parempi aika :) Nyt siis viime vuonna jo leikisti toteutunut joukkuepiirinmestaruuden voitto toteutui ihan oikeasti.

Tamskilla meni muutenkin ihan hyvin, sijoituksia tuli joka säkäluokassa niin yksilö- kuin joukkuepuolellakin. Joukkueissa mineissä Tamsk otti kaksoisvoiton, medeissä sijoittui toiseksi ja makseissa voitto. Aika hyvin näin paskalta seuralta ;) (viimeistä ei sitten kuulu ottaa vakavasti...)