Ollaan saatu tämän vuoden voittajan kokeista järjestyksessä pisteet 220, 191, 150 ja tänään pohjat, 136. Jos tarpeeksi kisaisi, päästäisköhän miinukselle?

Tänään ei siis tullut taas mitään. Kentälle oli kylvetty nameja, eikä Tuittua kiinnostanut tehdä muuta kuin syödä niitä. Suurin osa liikkeistä tehtiin vielä juuri pahimmassa namikohdassa, mutta eihän se ole mikään oikea selitys koiran käytökselle. Kyllä sen pitäisi pystyä keskittymään hommiinsa. Mulla oli vähän niinkuin tavoitteena koittaa pitää tunnelma rentona ja positiivisena, pitää hauskaa. Tavoite ei todellakaan toteutunut, kun teki vaan mieli kuristaa koko koira...

Paikkamakuu 10

Seuraaminen 8 - Ajoittain tuntu oikeinkin hyvältä, pystyi jopa melkein rentoutumaan ;) Sitten taas jotain haahuilua ja sählinkiä, juoksuosuuden jälkeen Tuittu hukkasi paikan kokonaan.

Istuminen 7 - Kaksi käskyä, tuomarin mukaan oli jo menossa ensimmäisestäkin.

Luoksetulo 0 - Se pysähtyi!!! Ja pysähdyspaikka sattui olemaan juurikin se namipaikka, joten siihen pysähtyi koko liike. Osittain jumitus johtui ehkä ihan molemminpuolisesta hämmennyksestäkin, ollaan niin totuttu niihin läpijuoksuihin...

Ruutu 0 - Lähti jolkotellen ja puolivälissä vaihtoi hipsimiseksi. Jotenkin se löysi vasemman sivun kautta ruutuun ja sain sen kahdella käskyllä maahan. Kohti kävellessä se kuitenkin nousi seisomaan.

Hyppynouto 0 - Tuitun satavarma liikekin nollaantui, kun kapula heitettiin sen namipaikan lähelle.

Metalli 9 - Ihan ok, huono perusasento.

Tunnari 0 - Haisteli kapulat ja siirtyi sitten muutaman metrin päähän syömään nameja maasta.

Kaukot 5 - Ensimmäinen istuminen hyvä, mutta sitten tapahtui vähän kaikkea. Yksi itsenäinen seisomaan nousu, yksi väärä käsky (luin lo:n taulusta "seiso"...) ja muutama lisäkäsky. Muutenkin tosi jähmeää.

Kokonaisvaikutus 8 - Varmaan säälistä.

Kotimatkalla otti päähän, mutta jostain syystä päätin poiketa jäähallin parkkikselle tekemään jotain paremman mielen saamiseksi. Tehtiin yksi kisamainen luoksetulo, jossa seisominen meni vähän pitkäksi, mutta jumeista ei ollut tietoakaan. Sitten tehtiin muutama toisto ruutua back to basics -teemalla, eli vein ruutuun palkkakipon. Mehän ollaan tehty ruutua todella monella tavalla, mutta jostain syystä tämä yksinkertainen palkkakipon käyttö alkoi tuntua hyvältä kaiken säätämisen jälkeen. Tuitusta se oli ihan huippua, ja luulen että tätä hyödyntämällä voitaisiin saada ruudun virittely toimivammaksi. Sainpa nimittäin semmoisen oivalluksen, että kyllähän koiran pitää ihan tosissaan _haluta_ sinne ruutuun. Jos koira _haluaa_ mennä ruutuun, se ehkä myös keskittyy ruudun paikallistamiseen.

No joo, tavoitteet on tällä hetkellä aika nollissa, mutta ensi viikon Kyröskosken koe käydään katsomassa. Sitten treenaillaan sen mitä huvittaa ja katsotaan ensi vuonna, mitä tehdään. Vai tehdäänkö mitään.