Tänään oli taas sellainen, kun käytiin Levekin kisoissa hyllyttämässä pari rataa.

Agilityrata oli ulkopuolelta katsoen aika inhottavan oloinen, mutta loppujen lopuksi ihan mukavan mentävä. Tarkkana sai olla koko ajan, mutta ihan hampaat irvessä ei tarvinnut vääntää. Kämmättiin (lue: ohjaaja kämmäsi) sitten alkeellinen hylly heti ekoilla esteillä, kun vedin Tuitun ohi kakkoshypystä ja se hyppäsi kolmosen. Ennakoin vähän liikaa kakkos- ja kolmosvälin valssia. Mentiin ihan hyvillä mielin rata kuitenkin loppuun ja se sujuikin aika mukavasti. Erityisesti keppialoitukseen (loiva avokulma) olen tyytyväinen, Tuittu haki ekan välin hienosti ja niin lujaa, että sai juuri ja juuri itsensä seuraavaan väliin. Puomilla ehdin edelle ja meni kontaktin eteen seisomaan. Tuittu loikkasi ohitseni :( Karjaisin sen takaisin kontaktille, johon se tassuttelikin nätisti. Täytyy vaan toivoa, että tuo korjaaminen jäisi sillä edes jotenkin takaraivoon ja tehdä seuraava kisakontakti taas hitaasti ja varmasti. Hemmetti, miten äkkiä lupaavasti korjaantuneet kontaktit taas hajoavat käsiin.

Hyppyrataa en paljon ehtinyt etukäteen arvioida. Enkä oikeastaan rataantutustumisessakaan - olin nimittäin vessassa, kun se alkoi. Pitipähän tämäkin painajainen kokea, että myöhästyn tutustumisesta! Pieni paniikki iski, kun en yhtään tiennyt, kauanko aikaa oli jäljellä, enkä meinannut oppia edes estejärjestystä... Loppujen lopuksi ehdin tutustua ihan hyvin, vaikka erilaiset ohjausvaihtoehdot jäivätkin vähän vähemmälle.

Alkusuoraa olisin voinut miettiä vähän paremmin, nyt se oli vähän semmoinen "helppo" ratkaisu. Tuittu aloitti taas hitaasti ja ehdin liian pitkälle, jolloin takaaleikkauksessa tuli pyörähdys. Muuten saatiin kuviot aikalailla kohdalleen. Pujottelun aloitus oli tälläkin radalla hyvä, onneksi uskalsin luottaa Tuitun taitoihin. Sen sijaan vedätyksessä varoin liikaa ja kiihdytin vasta pujottelun loppupuolella, jolloin Tuittu hätkähti rytminmuutosta ja jätti viimeisen välin pujottelematta. Tämän korjasin, mutta loppusuoralla heitin hanskat tiskiin ja yksi putki jäi välistä.