Kyllä sitä parissakin kuukaudessa ehtii kadottaa kisatuntuman aika lahjakkaasti. Kun aamu vielä alkoi vesisateella, oli radalla lähteminen kaikkea muuta kuin helppoa ja varmaa. Johannan agilityradalla olinkin koko ajan vähän kuutamolla ja liikkuminenkin tuntui jotenkin raskaalta. Se oli vähän semmoista hakemista. Tuittukin vaikutti jotenkin epävarmalta, kierteli, kaarteli ja meinasi tehdä kieltoja. Kangettiin jollain ihmeellä kuitenkin nolla ja sijoituttiin vielä suuremmalla ihmeellä kolmanneksi. Eroa kärkikaksikkoon (Liina ja Tristan) jäi reilusti, mutta se nyt ei ollut mikään yllätys. Vähän kyllä harmittelin, kun lipsuilin taas puomin kanssa. Tuittu tuli hienosti alas asti, mutta en pysäyttänyt sitä, vaan annoin tulla läpi.

Lipsuilu kostautui seuraavalla radalla (tuomarina Anders Virtanen), jolla otettiin kontaktivirhe! Vedätin puomilla reilusti - sillä kun ollaan tehty nyt hyviä kontakteja - ja Tuittu loikkasi perään. Äh. Seuraavissa kisoissa on pakko malttaa palauttaa koira ruotuun, ennen kuin pakka leviää taas ihan käsiin. Lisäksi sössittiin keppien avokulmasta vitonen. Yritin ohjata kädellä oikeaan väliin, mutta auttamisen sijasta olin ilmeisesti vain tiellä ja Tuittu kiersi väärälle puolelle. Muuten mukavan ja vauhdikkaan tuntuinen rata, liikuttiin molemmat paremmin. Tämä oli jo melkein kivaa :) (Varsinkin kun sadekin taukosi.)

Virtasen hyppärillekin mennessä oli ihan hyvä fiilis, vaikka radalla inhottavia kohtia olikin. Tuitun ollessa toisessa putkessa sain hetkellisen black outin ja huomasin olevani ihan väärässä kohdassa. Ehdin bongata oikean esteen viime tipassa ja selvittiin kolmesta seuraavasta esteestä. Kunnes vastaan tulivat taas kepit. Tällä kertaa sössittiin vitonen umpikulmasta. Ehdin kyllä hyvin vetämään kädellä ensimmäiseen väliin, mutten ilmeisesti tarpeeksi päättäväisesti, ja Tuittu meni toiseen. Loppusuora meni vielä vähän plörinäksi, kun ohjasin vitosen jälkeen taas hälläväliä-meiningillä, mutta muuten ihan hyvän tuntuista menoa. Ehdittiin ihanneaikaankin, vaikka korjasin kepit hitaalla kaavalla ja Tuittu juoksi loppusuoran pitkällä kaavalla ;)

Eli vähän oli tatsi hakusessa, mutta ehkä se vielä löytyy. Ensi viikonloppuna on taas neljä starttia aikaa etsiä sitä.