Tuittu on jostain kipeä. Suusta, kurkusta, nielusta, hampaasta, leuasta...? Oireilu alkoi tiistai-iltana juoksulenkin jälkeen. Se ei meinannut syödä, mutta söi myöhemmin sitten kuitenkin hyvällä ruokahalulla. Illan se oli jotenkin vaisu ja vinkaisi pari kertaa, en vain osannut yhdistää tilanteita mihinkään.

Seuraavana aamuna kaikki vaikutti normaalilta. Illalla, kun tulin töistä ja olin avaamassa ulko-ovea, kuulin taas pienen vinkaisun. Illan aikana Tuittu vinkaisi toisen kerran, kun meinasi ottaa possuvinkuaan lattialta. Nappulat maistuivat normaalisti, eli hyvin.

Tänäänkään ei mitään erikoista, kunnes illalla treenattiin tunnaria. Ensin Tuittu toi ihan sujuvasti väärän, mutta kun lähetin sen uudestaan hakemaan, se ei suostunut nostamaan omaa maasta, vaikka selvästi merkkasi sen. Pienellä houkuttelulla se roikotti sitä vähän matkaa, mutta ei ottanut kunnolla suuhun. Kun kotona koitettiin katsoa suuta, niin leukoja avatessa Tuittu vinkaisi. Se ei myöskään ottanut kurkunpalasta, mikä normaalisti on herkkua. Nappulat uppoaa edelleen. Myös haukkuminen sujuu, tosin Einari arvioi, että vähän normaalia vaikeammin?

Voi näitten koirien kanssa, kun ne ei osaa kertoa, mihin sattuu ja mikä on vialla. Aamulla täytynee soittaa lääkäriaikaa.