Tuittu on ollut muutamat viime päivät niin terveen oloinen (on alkanut jo vähän repiä lelujakin), että mentiin tänään agilitytreeneihin.

Ennen agiliitoja ehdittiin tehdä vähän ruutua ja liikkeestä istumisia. Ruutuun ensin yksi kutsuminen ja yksi lähetys. Tuittu meni vähän jolkotteluvaihteella, mutta aika hyvin oikeaan paikkaan. Nyt jäi tosin vähän eteen, kun viime kerralla oli melkein takarajalta ulkona. Istumisten jälkeen otin vielä pari lähetystä ilman alkuhössötyksiä. Ensimmäisellä jäi ihan etureunaan, josta yritin ohjata parempaan paikkaan. Nyt se ei onnistunut (eli tuuria se viimekertainen), joten kutsuin pois ja otettiin uusi lähetys. Toisella paikka oli parempi, vaikka Tuittu ehtikin pysähtyä itsenäisesti. Palkkasin kuitenkin.

Istumisia tehtiin takapalkan kanssa, ja ei se perhana vaan istu ilman pientä vartaloapua. Empä kyllä tiedä, miten tästä etenisi.

Päivän varsinaisessa aiheessa ehdittiin tehdä pari rataa, tai siis yksi kahteen suuntaan. Tuittu oli oikein mainio, itse sain sählättyä pari ohjausvirhettä. Pääasiassa päästiin kuitenkin menemään ihan rentoa ja vauhdikasta rataa.

Radoilla oli sekä aa että puomi. Puomilla oli ensin palkka odottamassa, ja jollain ilveellä sain Tuitun tulemaan kontaktin läpi. En nostanut kovaa mekkalaa vaan otettiin vaan uudestaan. Kontaktit oli hitaita. Toisella radalla en palkannut, vaan juoksin seuraavalle esteelle vastaanottamaan ja vapautin heti pysähdyksestä. Aalla vedätin ihan huoletta, kerran palkkasin. Paremminkin Tuittu olisi voinut tulla, joten aalla kannattanee muistaa välillä palkkailla ja vahvistaa sitä alas asti juoksemista.

Nyt rimat pysyivät taas ylhäällä, vaikka parissa kohtaa väännettiin aika tiukoissakin paikoissa. Itsestäni tuntui, että pysyin aika hyvin liikkeessä, enkä jäänyt kökkimään.

Loppuverryttelyn jälkeen tehtiin vielä seuraamispätkä, josta vapautus auton vierellä odottavalle iltaruualle. Siinä tuli illan nopein spurtti ;)