Käytiin tekemässä surullisenkuuluisat viimeisen päivän treenit tuossa lähikentällä. Tällä kertaa ei tosin tapahtunut mitään katastrofaalista, vaan saan odottaa huomista koetta ihan rennoin mielin. Mikä johtuu pitkälti siitä, ettei mulla ole oikein mitään tavoitetta tuloksen suhteen...

Aloitettiin ruudulla, taas ensin kutsu ja näyttö. Olin itse ajattelematon ja pysähdyin matkalla "näytölle" tutkimaan maassa olevaa roskaa. Olisihan mun viiden vuoden schipperkekokemuksella pitänyt arvata, että ruutuun lähdettyään myös koiran on pakko pysähtyä tutkimaan samaa roskaa. Noh, uusi näyttö ja uusi lähetys. Tällä kertaa Tuittu hakeutui taas oikeanpuoleisille merkeille ja oli muutenkin vähän pihalla. Kutsuin pois ja lähetin uudestaan ilman uutta näyttöä. Ja nyt meni hyvin! Kaukojen treenaamisen jälkeen otettiin vielä pari ruutuunlähetystä ilman näyttöjä. Ensimmäisellä taas semmoinen kyselypysähdys ennen ruutua, mutta siitä itsenäisesti perille asti. Toisella Tuittu meni suoraan ruutuun, jäi vähän turhan eteen, mutta ihan jees kummiskin. Kaikissa pysäytys seisomaan, josta vapautus ja palkka ruutuun.

Sitten siis kaukoja. Ensin pelkkiä istu-maahan -vaihtoja (joita ei tule hirveästi treenattua), sitten yksi suunnilleen kokonainen sarja ja loppuun yksittäisiä vaihtoja. Alun maasta istumisessa Tuittu tarjosi seisomista ja yksittäisissä vaihdoissa nousi kerran itsenäisesti istumasta seisomaan. Muuten vaihdot ok. Paikka pysyi muuten hyvin, mutta sarjassa Tuittu kääntyi (takapalkan perään?) vinoon. Yksittäiset vaihdot oli tosi nättejä. Kaikki about 10 metristä.

Sitten otin palkkaamatta yhden kisamaisen tasamaanoudon (puukapulalla, kun ehjää metallia ei ole). Se oli aika super, vauhti hyvä molempiin suuntiin, perusasento ihan siisti, ainoastaan ote perusasennossa ois voinut olla vähän tiukempi. Tällä hain vähän kisantuntua viimeiseen treeniliikkeeseen, eli tunnariin. Kapulat taas tutusti sikinsokin, oma melkein oikeassa etukulmassa. Tuittu lähti astetta turhan innokkaasti ja oli lähellä napata vääriä suuhun, mutta malttoi pitäytyä haistelussa. Oma osui nenän eteen kolmantena ja Tuittu nappasi sen empimättä. Reipas sivulletulo, valtaisat kehut ja iltaruoka palkaksi.