Koska tällä viikolla ei ollut maanantain agilitytreenejä Sauna Open Air -festareitten takia, eikä Sm-treenejäkään saatu kasaan, niin käytiin tänään navetalla treenailemassa. Halusin treenata lähinnä puomia, keinua ja keppien avokulmaa. Lisäksi tehtiin pari lyhyttä kieputusrataa.

Kepeillä ei ollut mitään ongelmaa. Jätin Tuitun pujottelun "sisäpuolelle" hypyn taakse odottamaan ja menin itse asemiin kulkeakseni keppien ulkopuolelta. Aloitus onnistui joka kerta. Silti kisoissa ollaan sössitty vastaava viime aikoina parikin kertaa. Hmmm.

Keinua ja puomia tehtiin muutamia toistoja niin, että palkka oli alustalla odottamassa. Keinulla sain tällä ehkä vähän vauhtia, mutta toivoisin Tuitun silti juoksevan nopeammin keinun päähän asti. Keinussa on vielä sekin tyhmä juttu, että en mielelläni hinkkaa sitä miljoonia toistoja, kun ne tärähdykset tuskin ovat koiralle kauhean hyväksi. Puomillakin saatiin muutama ihan reipas toisto, mutta toisaalta välillä Tuittu hipsi koko alastulon. Pysähdyspaikkaan se hakeutui kuitenkin ihan kivasti. Vaikeuksia oli edelleen vain, jos jättäydyin sivusuunnassa muutaman metrin päähän. Silloin Tuittu yritti pysähdystä vinoon (tassut kontaktin sivusta maahan), mutta korjasi itse, kun odotin.

Kieputuksissa ainut hankalampi oli yksi välistäveto, jossa sain Tuitun pari kertaa hyppäämään viereisen hypyn. Tähän olisi tarvittu ylimääräinen silmäpari, ilmeisesti annoin taas koiralle epämääräisiä viestejä. Muuten Tuittu kääntyili hyvin. Sain sen myös yllättävän helposti tulemaan kahden hypyn välistä, kuten myös lähettymään kahden hypyn välistä putkeen. Juu, aika persoonalliset radanpätkät keksin...