Ja tänään taas treenipäivä. Treeneihin lähteminen vähän kesti, joten ennen agilityä ei ehditty suunnitelmani mukaan tokoilla. Jaksettiin tehdä muutamaa tokojuttua kuitenkin vielä hyppelyjen jälkeen, ja loppulenkkeineen ilta venähti mukavasti kymmeneen.

Radalla oli tänään todella paljon esteitä todella pienessä tilassa. Estevälit olivat ehkä ihan vaan vähän sääntöjen vastaiset ja koiraa piti juoksuttaa ihan ihme paikoista. Ihan hauskaa. Pari ensimmäistä pätkää meni meiltä vähän kangerrellen, meno tuntui töksähtelevän taas koko ajan. Mitään ylivoimaista ei kohdattu, vaan kaikki virheet saatiin korjattua aika helposti. Kaikkiin kauneusvirheisiin en taas viitsinyt puuttua, ettei touhusta menisi ihan maku.

Viimeinen pätkä sen sijaan oli vallan mainio, mutta lopussa saatiin yksi rima alas. Rimoja tippui tänään muutenkin jopa useampia. Sorruin varmaan ahtaissa paikoissa taas kökkimään, sähläämään ja käskyttämään väärissä paikoissa.

Puomilla vein kerran palkan odottamaan. Ensin Tuittu tuli alastulon tosi hiipparoiden, jolloin otin koko esteen uudestaan. Toisella kertaa sain hoputettua siihen vähän vauhtia. Seuraavalla radalla palkkasin kädestä (hyvä kontakti) ja loppuun tein vielä pari toistoa valmiilla palkalla.

Toko-osiolla tehtiin luoksetuloja, istumista, kaukoja ja tunnaria. Luoksetulossa päätin ottaa käyttöön kaikki kielletyt keinot - ne, joilla saadaan koira ennakoimaan. Treenasin merkkien kanssa, käytin pysäytystä ennen eri luoksetulokäskyä ja otin monta toistoa pelkkiä pysäytyksiä. Hitaaseen vauhtiin en puuttunut, mutta omatoimisista pysähdyksistä palautin Tuitun alkuun ja otin uudestaan. Jäi jopa ihan positiivinen fiilis. Vauhti pysyi kohtuullisena ja pysähdykset olivat aika hyviä. Jos saan Tuitun joskus himmailemaan tai ennakoimaan kokeessa, sekin tuntuu tässä vaiheessa jo erävoitolta...

Istumisia tehtiin taas vähän leikkien ja sitten seuraamisesta. Pientä varmistelua istuminen vaati, muuten Tuittu jäi seisomaan. Kaukoja otin muutamana yksittäisenä vaihtona ja yhtenä kokonaisena sarjana. Kaikki huippuja. Sarjassa Tuittu kääntyi ihan vähän, mutta ei edennyt yhtään. Otin lisäksi muutaman toiston semmoista, että vapautin sivulla maahan menemisestä takapalkalle (tämähän on tökkinyt parissa kokeessa). Tuittu oli silminnähden yllättynyt poikkeuksellisesta palkkauksesta ja muistutti samalla itselleni treenien vaihtelevuuden tärkeydestä...

Viimeiseksi sitten epätoivon tunnaria, jossa Tuittu toi ensimmäisellä kerralla väärän sivulle asti. Kun en reagoinut, se tiputti väärän ja kävi hakemassa oikean. Toinen yritys - ylläri, ylläri - hyvä.