Tänään olin raunioalkeiskurssilla maalimiehenä, ja kun kurssilaisten koirat oli treenattu, tehtiin itsekin lyhyet treenit. Pari innokasta alkeiskurssilaistakin jaksoi vielä jäädä vieraiksi maalimiehiksi.

Jatkettiin viime kerralla toimivaksi todettua sabluunaa, eli ukot alueelle yksitellen valmiiksi helppoihin piiloihin. Oltiin takakasalla ja ensimmäinen ukko meni takareunalla olevaan avonaiseen roskikseen, jota oli jo muutenkin käytetty. Lähetin tien päästä ja aikansa elementtikasan päällä kiipeiltyään Tuittu sinkosi piilolle ja toi rullan. Hyvä!

Toinen oli isossa putkessa. Olin ajatellut, että putken suulla, mutta maalimies olikin aika syvällä putkessa. Tuittu haahuili hetken aikaa jossain, ilmeisesti putkesta muualle leijailevien hajujen perässä, ja sain kutsua sitä pari kertaa. Mua kohti tullessaan se sitten löysi oikean reiän ja haki rullan. Rullaa tuodessaan se kääntyi kerran takaisin maalimiehelle (josko niitä nameja sittenkin saisi jo nyt...), mutta toi kutsusta rullan perille asti. Näin se homma etenee! Ei muuta, tästä on taas hyvä jatkaa.