Vaikka viikonloppuna agiliidettiin ihan urakalla, käytiin tänään kuitenkin kevyesti treenaamassa. Olin paikalla yksin, mutta onnistuin silti käyttämään koko tunnin.

Halusin harjoitella sellaista ikään kuin t-kirjaimen muotoista hyppykuviota, jossa koiran pitäisi hypätä se teen vartena oleva hyppy mahdollisimman tiukasti ja siivekettä hipoen. Sunnuntain kisoista tuli moinen mieleen, Tuitulla kun se(kin) kaarre oli aika loiva. Koitin ensin jättäytyä vähän kauemmas ja heittää Tuitun hypylle, mutta tällä ei ollut huomattavaa merkitystä. Sen sijaan pienellä valevalssilla / vastaisen käden käytöllä sain kaarretta tiukemmaksi. Toinen juttu samaisessa muodostelmassa olivat ne kaksi rinnakkaista hyppyä, joilla myös mutka tahtoo venähtää. Tämän sain paremmaksi pienellä vekillä ennen ensimmäistä hyppyä. En ole oikein osannut tuommoisia linjansuoristuksia tehdä, mutta kannattaisi varmaan.

Sitten tehtiin radanpätkää, johon yhdistin samaisen kuvion, jotta pääsin yrittämään samaa kunnon vauhdissa. Samassa pätkässä oli myös puomin vieressä olevaan putkeen vienti, jossa ekalla kerralla Tuittu kävi läppäämässä puomia, mutta muuten meni kovalla vauhdillakin putkeen. Viimeisenä esteenä oli puomi, jonka kontaktista herkkupalkka. Otin puomin pari kertaa myös erillisenä niin, että jättäydyin reilusti jälkeen. Ja tässä on tapahtunut edistystä! Sijainnistani huolimatta Tuittu kipitti (tosin laskevan osuuden ravaten) oikeaan paikkaan seisomaan. Palkaksi heitin namin eteenpäin.

Lisäksi harjoiteltiin lähdössä istumista, jossa huomasin, ettei mun kannata turhaan kehua paikalla pysymisestä, vaan olla mieluummin hiljaa ja palata palkkaamaan. Aika hyvin Tuittu kesti myös hyppelyä ja juoksemista. Sitten otettiin vielä muutama kerta pujottelua niin, että palkka oli odottamassa n. metri viimeisestä keppivälistä ja edistin muutaman metrin. Tämä meni pari kertaa pipariksi, kun Tuittu karkasi palkalle, mutta sain sen ihan hyvin pujottelemaan loppuunkin asti.

Loppuun tehtiin vielä yksi lyhyt radanpätkä, jonka lopussa puomi ja palkka. Yritin saada kontaktin mahdollisimman nopeaksi, mutta aika sipsuttaen Tuittu ne viimeiset askeleet tuli.