Eilen koettiin useampikin déjà vu -ilmiö, kun suunnattiin taas Purinalle kolmen startin kisoihin. Herätys oli vaan vähän aikaisemmin, tällä kertaa kun luokkajärjestys oli perinteinen minit-medit-maksit.

Aamu aloitettiin Saviojan agilityradalla, jonka piirros löytyy täältä. Vähän kyllä jo kyllästyttää radat, joille haetaan "haastetta" iänikuisilla kontakti-puomi-ansoilla, mutta niin tuo putkeenvienti vaan tälläkin radalla aiheutti tuskailua - ja hyllyjä. Perjantain hyllyttämisestä sisuuntuneena päätin viedä Tuitun putkeen ulkokautta vaikka väkisin. Pienellä valevalssilla koira vastaan 3-hypyltä ja sitten tukka putkella kohti putkensuuta. Kuulin kuuluttajankin hehkuttavan, että siinä oli kyllä semmoinen putkeenvienti, ettei koiralle jätetty yhtään valinnanvaraa ;) Eli putkeen meni, tällä kertaa. Toinen hankala kohta oli sarja 12-13-14, joka kuvassa näyttää paljon väljemmältä. Varsinkin maksikoirien kanssa sai tehdä tosissaan töitä, että sai koiran mutkittelemaan. Itse kiersin hypyn 12 oikeaa puolta, valssasin hyppyjen välissä ja vedin Tuitun putken vasempaan päähän. Vähän se ehti empiä putken kanssa, mutta muuten tämä meni hyvin.

Puomilla mun piti pysäyttää Tuittu kontaktille ja valssata hypyn 16 takana. No, eihän se sitten pysähtynyt (juoksi kyllä ilman kontaktivirhettä alas asti), joten loppuhypyt menivät paniikkiratkaisuna takaa ohjaten. Kokonaisuudessaan semmoinen vähän "puoli askelta jäjessä" -rata laajoilla kaarroksilla (lopun lisäksi mm. aalta muurille viennissä), mutta nolla kummiskin. Sijoitus oli kuudes, koiria kaikkiaan 49.

Seuraavaksi pyörittiin Leena Rantamäki-Lahtisen agilityradalla. Nyt päätin, että se puomin kontakti on pakko saada tehtyä, niitähän lähdettiin treenaamaan. Puomi oli radan alkupuolella ja se oli aikalailla pakko juosta koiran kanssa rinta rinnan. Himmasin vauhtia ennen alastulokontaktia ja kutsuin rauhallisesti Tuittua nimeltä. Nyt se oli kuulolla ja hipsi oikeaan paikkaan pysähtymään. Vielä hetken kehut ennen matkan jatkumista. Empiiristen tutkimusteni mukaan saan siis Tuitun haltuun hidastamalla itse tarpeeksi aikaisin. Puomin päähän rynnimällä homma ei vielä toimi. Näillä eväin siis jatkoon.

Loppuradalla sössittiin pari virhettä, jotka molemmat menivät kyllä oman ahnehtimiseni piikkiin. Ensin käänsin Tuitun ohi putkensuusta (kai, en ihan muista mitä siinä tapahtui) ja sitten vedätin turhan huolimattomasti kepeillä, jolloin Tuittu oikoi viimeisen välin. Muuten ei mitään kummempaa, tulos 10 ja risat yliajasta.

Johannan hyppyradalle lähdin sitten lievä revanssihenki päällä, perjantaina kun tehtiin se typerä kielto (josta Johanna itsekin kisa-aamuna mulle kuittaili...). Kuin tilauksesta radalla oli ihan samantapainen putkeenvienti, hah! Nyt en jättänyt mitään arvailujen varaan, vaan vedin Tuitun putkeen melkein nenästä kiinni pitäen (ja silti muuten ehdin ihan hyvin sinne toiseen päähän, mitä perjantaina olin jännännyt). Tehtiin muuten melko sujuvan tuntuinen 0-rata, mutta yhdellä pitkällä suoralla Tuittu meinasi ajautua pituuden ohi (se toinen puoli olisi sittenkin voinut olla parempi valinta). Aika riitti neljänteen sijaan 37 koiran joukosta. Ja kolmen kärki oli Bono, Lili ja Zapp, joten eipä ainakaan huonoille hävitty! :)