Eilen talvitauon jälkeen rauniotreenit. Jäi suoraan sanoen aika kakkamainen fiilis.

Otettiin Tuittu ekana. Jatkettiin siitä, mihin syksyllä jäätiin, eli ilmaisuja ihan helpoille maalimiehille tien lähellä. Ensimmäisestä Tuittu painalsi heti ohi, mutta palasi sille takaisinpäin tullessaan ja toi rullan. Tämä siis itse asiassa ihan hyvä. Toisella ensimmäinen lähetys meni huiteluksi, koira lähti ihan eri suuntaan, vaikka näki maalimiehen. Otettiin uudestaan, sitten oikein hyvä.

Kolmannella pakka hajosi sitten ihan täysin. Palomiehet polttivat taas yhtä konttia, ja kova tuuli painoi savut tosi voimakkaasti suoraan meitä päin. Ollaan ennenkin treenattu savussa, mutta nyt Tuittu meni ihan toimintakyvyttömäksi. Se väisteli savua ja mua, kun yritin ottaa sitä kiinni. Treenaamisesta ei luonnollisestikaan tullut yhtään mitään, kun koira oli pois tolaltaan savusta (ja ilmaisujen treenaamisesta?), ja itse menin pois tolaltani koiran yllättävästä käyttäytymisestä. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi ehkä pitänyt yrittää korjata tilanne vaikka jollain helpolla pako-suorapalkalla, mutta siinä tilanteessa ei keksitty muuta kuin viedä koira autoon ja yrittää myöhemmin uudestaan.

Kun muut olivat treenanneet, otettiin Tuitulle vaan yksi irtorullailmaisu kentällä. Se sujui ihan moitteetta. Olen kyllä tällä hetkellä ihan neuvoton, että miksi ilmaisut eivät ota sujuakseen raunioilla, ja miten tästä pitäisi jatkaa. Lisäksi tosiaan vähän hämmennyin siitä, miten kovasti savu (joka tosin oli _todella_ sakeaa) vaikutti muuten niin rohkeaan ja reippaaseen koiraan. Olen kyllä huomannut, että Tuittu väistelee esim. autojen pakokaasuja ja eräänä uutenavuotena ilotulitusrakettien käryjä (paukuista viis), joten oisko tuommoiset sitten vaan Tuitun akilleen kantapää...?

Oma täysin mututuntumaan perustuva näkemykseni on, että jotenkin Tuitulle on syntynyt joku lukko liittyen nimenomaan ilmaisuihin raunioilla. Metsässähän irtorullailmaisut sujuvat jo aika kivasti, ja raunioillakin aina välillä, joten idean pitäisi olla selvillä. Nyt olen miettinyt, että pitäisikö treenata vähän aikaa suoria palkkoja ja koittaa sitä kautta löytää sitä vapautuneisuutta, vai ottaa "väkisin" ilmaisuja ja saada koira ymmärtämään, että näin homman on toimittava. Vinkit ja ajatukset ovat tervetulleita!

Niin, ja tuolla savujutulla en kyllä vaivaa enempää päätäni. Mietitään sitä uudestaan, jos saadaan joskus muut hommat toimimaan...