Tänään oli keskitetty treenipäivä - aamulla hakuiltiin Lahdesjärvellä ja sen jälkeen tokoiltiin koulutusohjaajakurssin harjoituskoirakkona. Ei ollut ihan meidän päivämme taas tänään...

Hakutreeneissä kaikki meni vähän pieleen. Mitään katastrofaalista ei sattunut, mutta ei mikään oikein onnistunutkaan. Otin vasempaan etukulmaan tyhjän, oikealle irtorullailmaisun, vasemmalle irtorullailmaisun, oikealle toisen tyhjän ja viimeiseksi vasemmalle suoran palkan.

Molemmat tyhjät oli tosi huonoja. Ensimmäiselle Tuittu vielä lähti täpöt ja suoraan, mutta ei meinannut tulla takaisin. Toinen olikin vaan jotain päämäärätöntä pyörimistä. Ensimmäinen ilmaisu taisi mennä muuten ihan ok, mutta minä (ääliö!) olin unohtanut _taas_ liinan reppuun. Mikähän siinä on niin vaikeaa?! No, ei muuta kuin koira ilman liinaa näytölle ja Pia kipaisemaan liina seuraavaa ilmaisua varten.

Toiselle ukolle lähetettäessä Tuittu sitten päättikin, ettei vois muuten enää vähempää kiinnostaa, ja jäi matkalle haistelemaan. Uudella lähetyksellä sain sen ukolle asti, ja rullakin tuli takaisin melkein perille. Ensin piti käydä näyttämässä rullaa muille keskilinjalla seisoville ja tiputtaa se vielä parin metrin päähän. Viimeinen suoraa palkkaava äijä taisi sitten olla ihan ok.

Ei siis mikään loistava treeni, ja noiden haisteluiden ja haistatteluiden takia kiristi vähän ohjaajan hermoja. Treenien jälkeen ehdittiin käydä reilun puolen tunnin lenkillä (tiukille tosin meni, kun olin hetken vähän niinkuin eksyksissä... vaikka koko ajan oikeaan suuntaan menossa) ja suunnattiin navetalle tokoilemaan.

Saatiin tehdä ruutu ja metallinouto. Ruutu oli taas vaihteeksi vähän ylivoimainen, johtuen ehkä paikasta (agilitytreenipaikka ja tuoksuva matto), ihmislaumasta, treenitauosta, tai siitä, että koirani on Tuittu. Virittelin huolella ja Tuittu tuntui olevan ihan kartalla. Mutta kun lähetin, se eteni muutaman metrin ja jäi haistelemaan esteitä. Uudella yrityksellä sama juttu. Siirryttiin sitten lähemmäksi, jolloin ruutu löytyi. Pysähtyminen ja maahanmeno olivat hyviä, sivulletulo ja seuraaminen turhan lennokkaita. Saatiinkin ohjeeksi treenata tuota loppuosaa palkkaamalla koira sivulletulossa housunsaumasta. Ruutuun lähettämiseen ei sen kummemmin puututtu, itse sain kyllä kehuja koiran valmistelusta (kaikesta huolimatta). Otin koko treenin lopuksi pelkkää ruutuunmenoa vielä kosketusalustan kanssa, ja yhden lähempää lähetyksen jälkeen onnistui jo täysi matkakin.

Metallia halusin tehdä, jotta saisin mahdollisesti vinkkejä mälväämiseen. No, yllättäen koira otti kapulan ihan tosi hienosti ja sähläsi vain kaikissa muissa osioissa! Ensin se ei lähtenyt ekalla käskyllä ja sitten se yritti palauttaa kapulan Salmelle... Tai siis tiputti kapulan jalkoihin ja jäi nuuskimaan housunpuntteja. Salmen housuissa ollut pennunhaju oli kuulemma aika vastustamaton muidenkin koirien mielestä. Mutta silti! Toisella kertaa Tuittu kaarsi taas Salmen kautta, mutta muisti matkalla homman jujun ja palutti mulle. Perusasennot jäivät vajaiksi molemmilla toistoilla, tämäkin siis pitää muistaa.

Lopuksi otin itsekseni (sen ruudun lisäksi) vielä muutaman kaukon. Niissä ei sentään ollut mitään ihmeelistä.

Kaipaatko sinäkin haasteita koiraharrastuksiin? Onko sinulla lehmän hermot ja loppumaton huumorintaju? Hanki pieni musta koira, eikä elämäsi käy liian helpoksi ja tylsäksi!