Oltiin tänään Sari Vähäniityn koulutuksessa. Oli kyllä kiva päästä taas pitkästä aikaa tuommoiseen tehokoulutukseen, niistä kun saa kuitenkin ihan erilailla irti. Huomasin myös itsestäni, että ei tarvita kuin vieras kouluttaja, niin keskityn paremmin tekemisiini, enkä vain hyöri hälläväliä-meiningillä ympäri kenttää.

Ehdittiin tehdä kaksi pitkää rataa ja loppuun vielä yksi lyhyt pätkä. Ensimmäisellä radalla ohjasin Tuitun huolimattomuuttani yhden aidan väärälle puolelle ja loppusuora meni vähän löysästi, muuten selvittiin kerrasta melko hyvin. Toisella kertaa sain skarpattua huonot kohdat ja tehtiin oikeastaan ihan hyvä rata. Oli muuten kiva, että korjauksien jälkeen otettiin aina koko rata uudestaan, siinä pääsi paremmin rytmiin mukaan ja sai hyvän mielen ehjästä suorituksesta :)

Toisellakaan radalla ei ollut mitään isoja ongelmia. Ensimmäisellä kerralla olin yhdessä hyppykuviossa vähän kartta hukassa, eikä takaakierto meinannut onnistua. Uudella yrityksellä sekin meni ihan kivasti. Radalla oli yksi hassu kohta, jonka ohjausvaihtoehtoja pähkäilin tutustumisessa pitkään. Lähinnä piti valita kumpaa kautta yhden suoran putken kiertää, ja päädyin sitten ainoana vaihtoehtoon, jossa ryysittiin putken sisäänmenopäähän valssaamaan. Vähän jännäsin, että kuinkahan meidän käy, mutta valintani osoittautui lopulta ihan hyväksi. Jättämällä Tuittua aalle (uskaltaisinko kisoissa...?) ehdin tehdä valssin, ja sillä keinoin radan jatko (kädellä kepeille veto) sujui helpommin. Kepeillä Tuittu jätti pari kertaa kesken, olisiko ruskeat kepit ja lähellä oleva ruskea seinäkin vähän hämänneet...? Aloitukset onnistuivat muistaakseni joka kerta, vaikka oli paljon tiukkoja lähestymisiä ja avokulmia.

Viimeisellä pikkupätkällä jouduin korjailemaan yhtä käännöstä, joka ensin vähän venähti. Tiukemmalla otteella se sitten meni paremmin. Kaiken kaikkiaan radat olivat vauhdikkaita, niillä oli vaikeita keppikulmia, putken väärään päähän vientejä, takaakiertoja ja 180 asteen hyppyjä. Oikeastaan päästiin treenaamaan ihan hyvin joitain juttuja, jotka ovat meille hankalia. Päällimmäiseksi jäi kuitenkin positiivinen olo siitä, kun saatiin pienin korjauksin aikaan ehjiä ja sujuvia ratoja. Kiva joskus näinkin :)