Aika hiljaista on taas ollut :) Lauantaina olisi ollut hakutreenit, mutta niihin ei päästy Einarin työpaikan juhlien takia (pikku kekkerit Finlandia-talolla...). Sunnuntainakin olisi ollut (raunioporukan) hakutreenit, mutta ne jäivät väliin tottistreenien takia. Lupauduin nimittäin Tuitun kanssa harjoituskoirakoksi koulutusohjaajakurssille.

Treenaaminen jäi aika pieneksi, lähinnä kokelaat katsoivat ja arvioivat seuraamistamme. Siinä puututtiin lähinnä edistämiseen, johon sain joitakin ohjeita. Oikeastaan ainut korvan taakse laittamani oli oman kävelyrytmin optimoiminen. Eli voisin kokeilla vähän lyhyempiä ja nopeampia askelia, josko sillä saisi seuraamisen vähän skarpimmaksi. En tiedä. Lisäksi sain neuvoja eteenmenon treenaamiseen. Mehän ei olla sitä tehty vielä ollenkaan, mutta jos aiotaan joskus mennä PETO-kokeeseen, kannattaisi kaikkia liikkeitä varmaan harjoitella ;)

Kurssiosuuden jälkeen jäin vielä vähän tokoilemaan. Tehtiin ruutua ja "ohjattua". Ohjattu lainausmerkeissä siksi, että oikeasta liikkeestä ollaan - ja tälllä menolla pysytään - vielä kaukana.

Ruutua otin ensin kertaalleen suorana lähetyksenä, kosketusalusta ruudussa. Muutaman kuukauden treenitauosta huolimatta ruutu löytyi. Sitten yritin lähetellä merkiltä niin, että siirryin itse parin metrin päähän. Tämä oli aika vaikeaa, mutta saatiin muutama onnistunut toistokin. Vaikeudet taisivat olla ihan silkkaa epävarmuutta, Tuittu ei vaan oikein hoksannut.

"Ohjatussa" se hoksasi vielä vähemmän. Oikeasti, ei tuo koira kyllä mikään järjen jättiläinen ole. Se muistaa hyvin yhden asian (kapulan TAI merkin), mutta kaksi on ihan liikaa. Tehtiin aluksi niin, että vein Tuitun merkille ja lähetin muutaman metrin päästä hakemaan kapulaa, joka oli vasemmalla, merkin kanssa samalla linjalla. Tässä ei mitään ongelmia, noutokin oli hyvä ja nopea. Sitten yritin lähettää merkille ja merkiltä kapulalle. Ensin Tuittu varasti tietenkin suoraan kapulalle. Kun sitten vahvistin merkkiä ja otin pari lähetystä pelkälle merkille, sillä ei ollut enää mitään käsitystä mistään kapulasta... Näitä hinkattiin varmaan turhanki kauan, välillä melkein onnistuen. Täytynee ehkä kuitenkin vielä palata vähän taaksepäin ja ottaa merkkiä ja noutoa erikseen.