No niin, eilen taas agilitytreenit. Pakkanen pyöri 10 asteen tienoilla, mutta mentiin silti.

Aluksi tehtiin taas muutaman esteen harjoituksia - kontakteja, keppikulmaa ja semmoista. Meille hankalimmaksi osoittautui rata, jossa koira piti kierrättää takaa muurille ja ottaa se valssaten vastaan. Jos este olisi ollut vaikka aita, ei ongelmia varmaan olisi tullut, mutta muurista Tuittu otti väkisin vauhtia. Itse en keksinyt ratkaisua ongelmaan, mutta treenikaveri hokasi vaihtoehtoisen ohjaustyylin. Eli valssin sijasta juoksin muurin toiselta puolelta vähän sen ohi, jolloin sain ohjattua Tuitun muurille ikään kuin sen vierestä. Pieni töksähdys käännöksessä tälläkin tyylillä tuli, mutta ainakin koira hyppäsi kunnolla. Muurille tultiin suorasta putkesta, ja muuri oli n. metri eteenpäin putken ulostulosta. Pelkäsinkin toista puolta juoksemalla saavani Tuitun hyppäämään muurin väärinpäin, mutta yllättävän helposti se irtosi muurin taakse.

Lopuksi mentävällä radalla mulla oli yhdessä hyppykuviossa vähän ongelmia ohivienneissä. Ohjaavan käden poisvetämisellä sain Tuitun ihan hyvin mukaani, mutta samalla himmasin huomaamatta vauhtiani. Tämä olikin sellainen juttu, josta saa taas kiittää kouluttajan tarkkoja silmiä, eihän sitä itse huomannut... Vaikeus meni vähän samaan sarjaan kuin purkan syöminen kävellessä, ohjaavan käden poisvetämistä juostessa pitäisi ilmeisesti vähän treenata ;)

Puomin kontakteilla palkkasin tänään lihapullaa heittämällä. Tarkoituksena oli kyllä ottaa "kippopalkkakin" ainakin osalle kontakteista, mutta en oikein kiireellä lähtiessä ehtinyt niitä keräillä... Aluksi heitin namin pysähdyksen jälkeen, lopuksi jo Tuitun juostessa alastuloa. Kerran se taisi tehdä tosi nopean ja hyvän kontaktin ja kerran se juoksi läpi (josta aika neutraali niskasta nappaisu). Muuten kontaktit olivat normihitaita. Aan kontaktin menivät muuten tosi hienosti. Palkkasin pari kertaa kädestä ja kokeilin lopuksi juosta vaan täysiä kontaktin ohi. Tuittu juoksi tosi hyvin kontaktin ihan alas asti :) Tämä menee kyllä sarjaan "Älä kokeile tätä kisoissa".