Eilen pakkanen pysytteli juuri ja juuri 10 asteen alla, joten päästiin agilitytreeneihin. Mitään herkkua tämä pakkasilla treenaaminen ei kyllä ole, kun näpit jäätyy nameja kaivellessa yms. Kotona huomasin myös viime kesänä ostetuissa kengissä pari murtumaa, todennäköisesti pakkasen aiheuttamia. (Oli niissä myös pari purkautumaan lähtenyttä saumaa, mikä tuskin liittyy sääolosuhteisiin... höh.) Navetalla voisi kyllä treenata yhtä hyvin lenkkareilla, mutta agilitykenkien käytöstä on tullut vähän jo henkinen juttu.

No, treenattiin kummiskin. Aluksi tehtiin taas muutamaa pikkujuttua (kepeille menoa vauhdista, aan kontaktia, keinua) ja lopuksi rataa. Joku oli purkanut puomin radan sivuun, joten sen treenaamisesta pidettiin tällä kertaa lomaa. Paria kohtaa piti taas hinkata, kun en meinannut osata olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Yhdessä kohtaa piti saada koira aalta putkensuun ohi hankalassa kulmassa oleville kepeille. Siinä sain kaarroksen suht pieneksi vain jättämällä Tuitun tekemään kontaktin keskenään ja vetämällä sen keppien ekaan väliin. Kisatilanteessa olisin tosi päätynyt siihen varmempaan ratkaisuun laajempine kaarineen...

Toinen hankalahko kohta oli yksi putken väärään päähän vienti, jossa koira piti vetää ensimmäisen putkensuun ohi. Valssaamalla kohdan olisi varmasti saanut sujumaan, mutta halusin kokeilla vetämällä ohivientiä ja siten mielestäni nopeampaa tapaa. Pari kertaa Tuittu kääntyi siihen ensimmäiseen putkenpäähän, joten eipä tälläkään olisi kisoissa juhlittu ;) Vähän rankemmalla "tässä"-käskyllä sain Tuitun sitten tulemaan ensimmäisen pään ohi ja sujahtamaan oikeaan päähän.

Muuta ihmeellistä ei oikeastaan sählätty. Lähtöjen kanssa tosin meinasi palaa käämit. Tuitun piti nousta ylös joka ...vetin kerta, kun jätin sen lähtöön! Sama oli muuten sunnuntain kisoissakin, jouduin käskemään sen takaisin istumaan molemmilla radoilla. Sinänsä ongelma ei ole vakava, kun Tuittu ei kuitenkaan karkaa radalle, mutta sitäkin rasittavampi. Varsinkin kisoissa pitää vaan muistaa olla tarkkana, ettei anna Tuitun yhtään lipsuilla istumisen kanssa. Orastavaa karkailuongelmaa tässä tosiaan viimeksi kaivataan.