Eilen olikin kunnon tehopäivä - aamulla hakutreenit ja illalla rauniot. Vaikka ajattelinkin Tuitun jaksavan ihan hyvin, suunnittelin molemmat treenit kuitenkin semmoisiksi kevyehköiksi.

Hakua treenattiin Pikitiellä. Tuitun treenisuunnitelmaan kuului suora palkka vasempaan etukulmaan, sitten kaksi tyhjää ja kaksi suoraa palkkaa. Kaikki menivät ihan hyvin, mutta aika mutkaista Tuitun meno oli... Tyhjillä se kääntyi aika voimakkaasti eteenpäin ja palasi ensimmäiseltä takakautta, mutta toiselta ihan oikeasta suunnasta.

Pistot äijille Tuittu teki taas enemmänkin haahuillen, hajua tarkentaen kuin suoraan  lähetyssuuntaan juosten. Eihän meille niillä pistojen suoruudella oikeasti ole väliä, mutta kivahan se olisi opettaa koiraa toimimaan "oikeaoppisesti". Varsinkin tyhjät pistot olisi ihan kiva saada sujumaan edes vähän oikeaan suuntaan...

Kuitenkin, leppoisa ja ihan hyvin sujunut treeni. Sitten mentiin muutamaksi tunniksi kotiin huilimaan ennen Sulkavuoreen lähtöä.

Raunioilla mun oli tarkoitus ottaa pelkkiä ilmaisuja ihan helppoihin paikkoihin. Aloitettiin etukasalla niin, että maalimies meni Tuitun nähden betonitötterön taakse. Tuittu näki maalimiehen ja kyttäsi sitä korvat höröllä, mutta lähti lähetettäessä ihan eri suuntaan. Ja taas oli soppa valmis. Otettiin alusta, maalimies jäi näkyviin, lähetin ihan muutaman metrin päästä, mutta Tuittu vaan vältteli maalimiestä, juoksi ympäri aluetta ja tsekkaili edellisten koirien piiloja. Kerran se kävi hakemassa rullan, mutta lähti sen kanssa taas muualle. Se meni tilanteesta jotenkin ihan sekaisin, ilmeisesti näistä rullantuonneista on tullut jotenkin liian iso numero...? Jollain toistolla saaiiin ilmaisu sitten onnistumaan ja päätettiin siirtyä takakasalle, jossa ei ainakaan ole muiden hajuja häiritsemässä. Silti ensimmäinen yritys meni taas samanalaiseksi, ja ilmaisu onnistui vasta uudella lähetyksellä

Kolmas ukko jäi avoimeen paikkaan ihan näkyviin, ja siitäkin Tuittu huiteli tyytyväisenä ohi. Sen juoksennellessa pitkin takakasaa päätin, ettei tehdä mitään, vaan odotetaanko josko se ratkaisisi homman itse. Huuteluista kun ei edellisilläkään ukoilla ollut mitään hyötyä. Nyt myös tiedettiin, ettei alueella ole hajuja eikä makuja, joten se ei löytäisi haahuiluillaan mitään palkkaa. Kierrettyään alueen se juoksikin maalimiehen luo ja otti ja toi rullan :) Ensimmäinen valonpilkahdus koko treenissä... Viimeinen ukko oli samoin näkyvissä, ja sen ilmaisu onnistui niin kuin pitikin. Loppu hyvin, kaikesta en tiedä ;)

Lähinnä jäin miettimään, että pitäisikö vaan jatkaa noita ilmaisutreenejä, kunnes saadaan niihin joku roti, vai pitäisikö palata välillä suoriin palkkoihin. En myöskään tiedä, kannataako samalla treenikerralla ottaa sekä ilmaisuja että suoria palkkoja, siitäkin kun olen saanut erilaisia mielipiteitä. Voi, kun Tuittu osaisi itse kertoa, että missä mättää?!