Eilen oltiin taas rauniotreeneissä. Maanantain agiliitelyt jäivät sen sijaan väliin, kun oltiin Ikeassa ostamassa vähän lisää tavaraa tähän kämppään, joka on jo ennestään ihan kaaos. (Työ- ja olohuone ovat vähän muutosten kourissa.)

Kaaosta olivat treenitkin... Oltiin takakasalla ja Tuitulle otettiin neljä ukkoa, joista kolme irtorullailmaisuja ja yksi suora palkka. Treenattiin ekoina, jottei Tuittu häiriintyisi makkaran hajuista. Homma hajosi silti heti alussa, näin jälkikäteen ajatellen pääasiassa kahden mokan takia. Ensimmäinen oli se, että laitettiin kaikki äijät valmiiksi ja vähän liian lähelle toisiaan. Toisekseen taisin aloittaa etsimisen jotenkin puolihuolimattomasti huiskaisten, eikä Tuittu ollut ihan kartalla.

Ensimmäinen ukko oli helposti putkessa ihan telinekentän laidalla. Lähetin siis Tuitun jotenkin vähän huonosti (myöhemmin tajusin, etten edes kyykistynyt sen viereen, kuten normaalisti), ja se jäi lähinnä pyörimään ja haistelemaan nurmikkoa. Sain sen lopulta putkelle, jossa se ottikin rullan, mutta tiputti sen ja lähti toista piiloa kohti (josta oli ilm. saanut hajun jo aikaisemmin). Siellä se oli käynyt maalimiehen sylissä... Tässä vaiheessa pistettiin peli poikki ja aloitettiin alusta. Nyt keskityin lähettämiseenkin vähän paremmin, ja ensimmäisen äijän ilmaisu meni ihan hyvin.

Toinenkin ukko löytyi ja ilmaistiin hyvin, sitä ennen Tuittu tarkisti hyvin oikealle jääneen betonikasan ja meinasi taas unohtua haistelemaan. Nyt puutuin haisteluun, koska se oli selvästi vain namienetsimistä, sijaistoimintaa tms. Kolmatta (suora palkka) etsiessä Tuittu teki sitten töitä jo tuttuun malliin. Se löysi nopeasti röykkiön, jossa maalimies piileksi, mutta tarkentaminen olikin vaikeampaa. Maalimies oli kerran kuullut Tuitun juoksevan altaan (!), joten ilmeisesti piilopaikan alla kulki vielä joku putki... Hienosti pikkukoira jaksoi etsiä oikeaa reittiä ja lopulta löysikin sen. Otin tähän vaikeampaan piiloon tarkoituksella suoran palkan, ilmaisun yhdistäminen moiseen kiipeilyyn olisi voinut olla vielä liikaa.

Viimeinen oli taas ilmaisu ja vähän helpommassa paikassa. Tätä Tuittu haki vähän kauemmin, mutta teki taas tehokkaasiti töitä koko ajan. Ilmaisu oli hyvä. Lähtiessään tuomaan rullaa Tuittu joutui vähän kiipeilemään, mutta selvisi ihan hyvin. Näytölle mennessä se kiersi kiipeilykohdan, mutta tiesi silti tarkalleen, mihin mennä.

Tärkein juttu nyt seuraaviin treeneihin on, että helpotetaan. Maalimiehet laitetaan ehdottomasti yksitellen tai tarpeeksi kauaksi toisistaan. Vaikka ilmaisuja on tehty nyt putkeen ja ne tuntuvat sujuvan ihan hyvin, on Tuittu vielä epävarma ja häiriöt saavat helposti sen pasmat sekaisin. Ensi kerralla ajattelin ainakin ottaa mahdollisimman helpon treenin, että saataisiin varmoja onnistumisia.