Tänä viikonloppuna piti etsiä äijiä ihan urakalla, mutta yllättäneen työvuoron takia ei päästykään lauantain hakutreeneihin ja tämänpäiväiset rauniotreenitkin peruuntuivat edellisiltana. Tänään käytiin sitten treenaamassa tokoa, ihan ulkokentällä asti! Nämä syksyiset säät mahdollistaisivat aktiivisemmankin tokotreenaamisen, mutta kun se talvi tuli jo kerran, niin tokoinnustus ehti laantua. Toisaalta motivaatioon vaikuttaa vähän sekin, kun tietää seuraavan kokeen olevan vasta joskus keväällä.

No, tänään kuitenkin tehtiin vähän luoksetuloa, ruutua ja "ohjattua", eli aika hillitysti kuitenkin. Aloitettiin luoksetulolla, jota otin merkkien kanssa. Ensin kutsuin toiselta merkiltä ja pysäytin juustolla ensimmäiselle. Sitten kutsuin jostain kisamatkasta ja pysäytin ensimmäiselle merkille käsimerkillä. Tämä oli tosi hyvä! :) Viimeiseksi vielä juustonheitto kuten ensimmäisenä.

En ole ottanut luoksetuloja läpijuoksuina nyt ollenkaan, vaan pysäytän joka kerta... Hulluutta tai ei, mutta vauhti on pysynyt hyvänä. Jokin aikaa sitten asiaa pohtiessani tajusin myös, että vaikka Tuittu on treeneissä ennakoinut / hidastellut, niin kokeessa se on tullut vähän turhankin lujaa (läpijuoksuna...), joten en pidä hidastelua tässä vaiheessa minkäänlaisena uhkana. Katsotaan uudestaan sitten, jos saan sen jossakin kokeessa pysähtymään...

Sitten otettiin ruutua. Ensin pari kertaa voittajan tyyliin, joista ensimmäisellä palkka seisomisesta ja toisella maahanmenosta, sekä jälkimmäisen yhteydessä vielä loppuosa. Kentällä lojuvat roskat ja ruuanjämät aiheuttivat vähän turhaa häiriötä, muuten ok. Sitten kokeiltiin ruutua merkin kanssa (ensimmäistä kertaa ikinä). Ensin Tuitulla ei riittänyt ymmärrys alkuunkaan, joten tehtiin pari toistoa niin, että jätin Tuitun merkille ja menin itse ruutuun kutsumaan. Sitten pari toistoa niin, että olin itse ruudun ja merkin puolivälissä. Lopuksi onnistui sitten niinkin, että olin merkin kohdalla parin metrin päässä ja ohjasin Tuitun siitä ruutuun. Tässä vaiheessa Tuittu oli toki jo mennyt samaan ruutuun monta kertaa, mikä varmasti helpotti.

Lopuksi tehtiin vielä "ohjattua" merkillä ja yhdellä kapulalla (vasen). Lähetin Tuitun muutamasta metristä merkille, pysäytin ja ohjasin hakemaan. Tämä meni ihan loistavasti, mitä nyt Tuittu haki hetken katseellaan kapulaa. Kun sitten koitin uudestaan, niin Tuittu paukautti suoraan kapulalle. Vähän aikaa sählättiin ja saatiin lopulta onnistunut merkille meno (josta palkka) ja erikseen kapulan nouto merkiltä. Tehdään merkkiä ja noutoa siis vielä erikseen.