Sää ei ole kyllä suosinut rauniotreenejämme viime aikoina. Viimeksi jouduin perumaan tulemisemme, kun "talvi yllätti" ja auto oli jumissa aurausvallien takana. Edellisen kerran, kun olimme treeneissä, oli kamala kylmä ja märkä syysmyrsky. Tänään tuli taivaan täydeltä räntää, lunta ja kaikkea siltä väliltä. Olipahan haastetta ajella takavetoisella bemarilla tuolla pitkin auraamattomia teitä...

No mutta treenit saatiin aikaiseksi. Otin Tuitulle kolme äijää etukasalle (taas). Lähetin tien alkupäästä alueelle. Ensimmäinen ukko oli roskiksessa. Tuittu huiteli siitä heti ohi ja katosi näkymättömiin. Huutelin sitä kohta takaisin päin, mutta missään ei näkynyt punaisia vilkkuvia valoja. Kohta treenikaverit huutavat, että se on jumissa! Tuittu oli siis tunkenut / tippunut pieneen koloon, josta ei päässyt omin avuin pois, vaikka kuinka punnersi. Pitipähän sitten tällainenkin episodi kokea... Pelastin koiran (huomatkaa ironia) ja lähetin sen takaisinpäin. Hetken haahuilujen jälkeen roskisukko löytyikin.

Toinen äijä oli betonikasalla. Tuittu suuntasikin nopeasti oikealle alueelle, mutta joutui vähän aikaa tarkentamaan. Jossain vaiheessa se jäi kaivelemaan jotain maan alle menevän putken suulla... Ihme touhua. Toisaalta se teki tosi hyvin töitä, mutta unohtui sitten kuitenkin tekemään jotain tuollaista?! No, pienen kehoituksen jälkeen oikea piilo löytyi tosi nopeasti.

Viimeinen olikin sitten pitkästä aikaa saunassa (=semmoinen lasikuitupömpeli, jossa istutaan korkealla ikään kuin lauteilla). Lähdin kulkemaan aidanviertä tietä kohti ja Tuittu liikkui mielestäni oikein kivasti mukana samalla etsien. Käännyin tiellä oikealle, ja huudettuani Tuitun kerran pois takakasalta se sai hajun maalimiehestä. Hetken tarkentamisen jälkeen piilo löytyi, mutta pitihän Tuitun taas pari kertaa juosta sen ali, ennen kuin hokasi maalimiehen sijainnin.

Alun haahuilut ja jumiin jäämiset olisi voinut jättää väliin, mutta muuten ihan hyvä treeni. Yritin itse taas keskittyä siihen alueella liikkumiseen ja koiran lukemiseen, mutta on se vaan jotenkin niin vaikeaa.