Tänään oltiin siis agilityn harjoituskilpailuissa. Tavoitteena oli saada mahdollisimman kilpailunomainen tilanne, jotta kontakteissa olisi vähän lisähaastetta. Eipä se tutussa paikassa ja tutulla porukalla kovin hyvin onnistunut...

Puomi mentiin radalla kaksi kertaa, alussa ja lopussa. Ensimmäisen kontaktin Tuittu teki treenimäisesti toooosi hitaasti. Olin suunnitellutkin vain pysäyttäväni ensimmäiselle puomille nopeasti ja palkkaavani sitten toisella. Toista kertaa puomille tultaessa Tuitussa olikin jo vähän enemmän meininkiä. Karjaisin alas-käskyn ikään kuin kisamaisesti, ja ihan hyvin Tuittu siihen reagoi. Se pääsi silti jotenkin puolivahingossa luiskahtamaan kokonaan pois kontaktilta, jolloin käskin sen takaisin ja palkkasin oikeasta paikasta. Aan kontakti oli ihan normaali. 

Rata oli meille aika helppo ja kontakteilla tuhraamisia lukuunottamatta tehtiin ihan perussujuva suoritus. Koska kilpailevienkin luokissa oli vähän niin kuin möllisäännöt, ei saatu kontakteilla hyppimisestä ja palkkailusta virheitä, vaan tehtiin minien ainut ihanneaikainen nolla ja "voitettiin". Yritin kyllä kovasti protestoida, että siitä puomille palauttamisesta olisi pitänyt antaa hylly ;)

Täytyisi varmaan rueta kiertämään "virallisia epävirallisia", josko ne olisivat fiilikseltään semmoinen sopiva välimuoto treenien ja kisojen välissä.