Jotenkin tämän syksyn viimeisen toko-kokeen jälkeen tuli semmoinen tyhjä olo, että mitäs nyt. Meillä on koko talvi aikaa viilata voittajan liikkeitä kuntoon, joten tuli hetkellinen motivaatiopula. Sitten kuitenkin muistin (heureka!), että tokossa on vielä neljäskin luokka ;) Ja eihän me vielä hirveästi olla evl:ää mietiskelty. Aloitettiin stten tänään merkillä. Naksuttelin pariin otteeseen olohuoneessa merkille menosta, tai itse asiassa sen kiertämisestä. Tuittu hoksasi jutun tosi nopeasti. Mä ihan innostuin, kun pääsee pitkästä aikaa opettamaan jotain ihan uusia juttuja! Ohjatun kapulat pitäisi varmaan hankkia...

Illalla ennen agilitykoulutusta oltiin Eteläpuistossa paikallamakuutreffeillä. Pysyttelin koko ajan näkyvillä, sillä halusin varmistaa, ettei Tuittu tällä kertaa istuskele. Pariin kertaan se käänsi toista etutassuaan rinnan alle ja alkoi loppuajasta olla vähän levottoman oloinen, joten ehkä nämä syyskelit alkavat olla hienohelmalle jo liiikaa...? Hienosti se kuitenkin pysyi maassa, joten saatiin edes yksi onnistuminen sunnuntain kokeen jälkeen.

Treenattiin lisäksi luoksetuloa (pysäytyksiä juustoa heittämällä), idaria (tai ainakin sinne päin), merkkiä ja kaukoja. "Idaria" otin sillä idealla, että kokeilin miten Tuittu kestää kiertämisen. Istuessa ja maatessa se pysyi ihan hyvin, mutta seisominen oli hankalaa. Treenasinkin sitten jonkun aikaa pelkkää seisomista niin, että pääsin lopulta kiertämään Tuitun takakautta. Tämä vaatii kuitenkin vielä vahvistusta. Istuminen oli taas muuten vähän tökkivää, sitäkin treenasin erikseen. Merkkikin toimi hetken muistelun jälkeen myös ulkona. Otin ihan yhden lähetyksenkin jostain viidestä metristä.

Navetalla Tuittu sai katsella tunnin muiten liitelyjä ja pääsi lopuksi tekemään puomin kontaktin kahteen kertaan. Ensimmäisellä se livahti ilman lupaa, toisella pysähtyi liian aikaisin. Vapautin sen kuitenkin hivuttamisen jälkeen koiranmakkarakipolle.