Äh. Kirjoitin jo pitkät pätkät eilisistä agilitytreeneistä, mutta viimeiselle riville päästyäni tuli joku sekunnin sähkökatkos ja kone pimeni.

Nyt siis ehkä vähän lyhyemmin... Tehtiin yksi pitempi rata ja muutamia pieniä harjoituksia. Radalla oli yksi kohta, jossa koiraa piti kierrättää kahdella vierekkäisellä hypyllä. Mä kun suosin usein ulkokautta kierrättämistä (=koiralla suorempi linja), niin yritin tälläkin kertaa sitkeästi sitä, vaikkei se ottanut sujuakseen. Sisäkautta kierrättämällä kohta meni paljon paremmin, joten pitäisi pikku hiljaa oppia, että joissain kohdissa se toimii Tuitulla paremmin.

Pikkuharjoituksissa oli kontakteja, putkeen lähetyksiä, ohivientejä ja kepeille menoa vauhtisuoran jälkeen. Kontakteilla tein masentavan huomion, että Tuittu osaa ne oikeasti vain, jos juoksen puomilla sen vierellä tai edellä. Jos jää taakse, se jää alastulolle pyörimään ja tarjoamaan kaikkea muuta paitsi oikeaa pysähtymiskohtaa. Tähän siis huomio!

Yksi ohivientikohta meni yllättävän hyvin. Ensin varmistelin liikaakin, mutta loppujen lopuksi Tuittu meni juuri ohjaamaani suuntaan, kun vain juoksin putkensuun ja hypyn välistä Tuittua kädessä vieden. Putkeenlähetyksetkin olivat hauskoja. Olin jopa vähän yllättynyt, miten lujaa Tuittu menee putkiin, vaikken saatakaan sitä ihan loppuun asti.

Ensi maanantaina onkin TamSKin harjoituskisat. Tavoitteenamme on, yllättäen, keskittyä kontakteihin.