Kuulostaakohan agility asiasta tietämättömien korvissa vähän raa'alta? Koiraa heitellään milloin minnekin - jos se vaan irtoaa... ja sitten leikataan...

Aloitettiin treenit tänään parilla helpohkolla vauhtiradalla. Sitten Irma laittoi meidät tekemään "Jaakkoja", eli harjoituksia, joita oli pistänyt Jaakon kurssilla korvan taakse. Ensin piti ohjata koira u-putkeen ja sieltä selän taakse kahdelle vierekkäiselle hypylle, niin että koira kiersi ohjaajan selän takaa. Vaikea selittää, mutta niin se oli vaikea uskaltaa tehdäkään. Minä kun en yleensä uskalla tehdä edes persjättöjä. Hienosti Tuittu kuitenkin irtosi "taakse" ja tuli pienellä kaarroksella toiselle hypylle.

Toinen harjoitus oli samantyylinen, mutta "taakse heitettävä" hyppy oli eri suunnassa ja kauempana. Tämäkin meni toisella (tms.) yrittämällä hienosti. Olipa hauska taas pitkästä aikaa oivaltaa joku uusi asia :) Ei taida vaan meikäläisellä kantti riittää rueta kikkailemaan esim. kisoissa vastaavaa.

Viimeiseksi "irroteltiin" koiraa vielä aalle, jonka molemmin puolin oli hypyt sekä ylösmeno- että alastulokontaktien vieressä. Vasemmalta ohjaten sain Tuitun kertaalleen hypylle, mutta muuten se irtosi aalle ihan ongelmitta. Kontaktitkin tuli tehtyä maltillisesti, vaikken ihan viereen ehtinytkään.