Eilen hinkattiin sitten kontakteja agilitytreeneissä. Tehtiin kyllä vähän muutakin...

Aloitettiin taas pienillä harjoituksilla, joista yhdellä treenattiin keinua ja pujottelua, yhdellä aata ja puomia (ja putken väärään päähän lähettämistä) ja yhdellä lähinnä välistävetoja. Tein puomia tosi monta kertaa ja palkkailin pysähdyksestä satunnaisesti. Innostuin myös kokeilemaan sellaista, että Tuitun tullessa alastuloa, heitin namin sen nenän edestä maahan, mutta käskin pysähtymään. Pari toistoa piti tehdä, ennen kuin sain sen pysähtymään namista huolimatta. En tiedä, olisiko tällaisista häiriöharjoituksista apua kisatilanteeseen.

Lisäksi ehdittiin tehdä yksi pitempi radanpätkä. Alussa oli pyöritystä tosi pienillä esteväleillä ja sitä saatiinkin yrittää pariin otteeseen. Yritin nyt keskittyä välttämään sitä vastakkaista kättä turhissa paikoissa. Välillä tulikin sellainen olo, ettei oikein yhtään tiennyt, miten päin olisi pitänyt olla... Loppupätkä olikin sitten helppo, ja Tuittu teki sen hienosti kontakteineen kaikkineen.

Eilen käytiin muuten myös eläinlääkärissä. Tuitun silmät alkoivat taas (kuten keväällä) rähmiä ja käytiin niitä näyttämässä. Mitään erikoista ei taaskaan löytynyt, mutta vilkkuluomet olivat kovin punaiset. Se kuulemma saattaisi viitata allergiseen reaktioon. Saatiin tällä kertaa vähän tujummat tipat, joita pitää Tuitun harmiksi tiputella alkuun neljä kertaa päivässä. Samalla pistettiin niskaan rokotukset, jotka olivat menossa joukukuussa umpeen, ja tarkistettiin päällisin puolin, että koiralla on kaikki paikat kohdallaan. Tuttu vaaka näytti tällä kertaa 6,2 kiloa, joten ei ole massakaan kesäherkutteluista huolimatta palautunut. Eikä toki väliksikään, hyvässä kunnossahan pikkumusta on :)