Olin tänään vetämässä (ensimmäisiä) agilitytreenjä (kääk!), ja treenasin vuoron jälkeen Tuitun kanssa. Otin lähinnä vaan kontakteja ja keppejä sekä metallinoutoa ja ruutua.

Tein puomilla samaa kuin viimeksi, eli vapautin kontaktilta ja heitin namin. Jalostin samaa systeemiä vielä niin, että laitoin namin kippoon vähän matkan päähän kontaktista ja vapautin sille. Maahan en ole uskaltanut alkaa nameja kylvää, kun Tuittu on muutenkin sellainen nenäkoira, mutta toi kipposysteemi voisi olla ihan ok.

Käytin namikippoa myös keppien päässä, kun koitin saada Tuitun pujottelemaan itsenäisesti. Oikea puoli meni tosi hyvin, vasemmalla Tuittu jätti pari kertaa kesken. Pystyin kuitenkin jäämään keppien alkuun kummallakin puolella.

Metallinoutoa otin taas navetalla olevalla kapulalla, joka oli tänään Tuitun mielestä ihan mahdoton ottaa suuhuun. Yritys oli kyllä kova. Saatiin jotenkin räpellettyä muutama nouto.

Ruudun kanssa haukkasin kunnon palan kakkua ja rakensin sen keskelle agilityrataa... Ensimmäisellä lähetyksellä Tuittu lähti kohti aata, mutta kun hihkaisin ein, se kääntyi ja meni hyvin ruutuun! Hieman lähempää saatiin jo ihan suora lähetyskin. Ruutu oli tyhjä ja pysäytin Tuitun molemmilla kerroilla seisomaan ja vapautin maahanmenosta.