Ei olla viikkoon tehty oikeastaan muuta kuin metallinoutoa ruuanannon yhteydessä. Tänään sitten raahasin koiran ja tokovermeet lähikentälle ja treenattiin muutamaa liikettä.

Ensin kävin tekemässä ruudun valmiiksi, mutta aloitettiin luoksetulolla. Heittelin Tuitulle isoja lihapullanpaloja, otin pysäytyksiä pelkällä käsimerkillä ja väliin pari läpijuoksua. Tein pysäytyksiä pitkältä matkalta, varmaan n. 30 metristä. Tuittu pysähtyi hyvin, mutta alkoi etsiä "heitettyä" namia maasta... :( En oikein tiedä, pitäisikö tuosta huolestua - meneekö se ohi aikanaan, vai paheneeko. Sain sen kyllä pysymään paikallaankin. Täytynee nyt vain seurailla tilannetta.

Sitten otettiin pari metallinoutoa. Ensimmäisellä juoksin karkuun Tuitun ottaessa kapulaa ja toinen tehtiin kisamaisesti. Kisamainenkin oli ihan ok. Kerran Tuittu pyöräytti kapulaa ennen sen ottamista ja tuli inasen hitaampaa kuin meni.

Ja tunnari. Vein reilut 10 kapulaa sikin sokin reilun matkan päähän. Takaisin palattuani tein liikkeen kisamaisesti täyskäännöksineen. Tuittu epäröi taas hetken käskyn jälkeen, mutta lähti kuitenkin ilman toista käskyä - pienen vingahduksen saattelemana (epävarmuutta?). Tuittu nuuski kapuloita aika kierroksilla, mutta ei nostanut yhtään väärää ja toi oman! Tähän olin tosi tyytyväinen.

Lopuksi hinkattiin ruutua. Yritin ensin lähettää tosi kaukaa, mutta Tuittu vain kaarsi noutopaikalle. Jouduin siirtymään lähemmäksi pariin otteeseen, ennen kuin Tuittu hahmotti oikean suunnan. Vapautin ja palkkasin alustan koskemisesta. Sitten hain pahvin pois ja lähettelin ja pysäyttelin tyhjään ruutuun. Ruutuun menot oli hyviä. Pysähdyksissä Tuittu teki pari kertaa niin, että käskyn kuultuaan kääntyi pienellä kiepillä ympäri päätyen melkein ulos ruudusta. Tarkempiin pysähdyksiin pitää siis kiinnittää huomiota. Myös maahanmenoja pitää vahvistaa, ne tuntuvat olevan vähän hakusessa. Otin kerran myös loppuosan, se oli väljää seuraamista lukuunottamatta hyvä.

Ruudusta on kyllä selvästi tullut Tuitulle varmempi ja mieluisampi liike. Se kestää korjaamisia ja toistoja selvästi paremmin, eikä vedä niin herkästi hernettä nenäänsä ;)