Tänään taas agiliideltiin - ja tokoiltiin. Irma ei ollut tänään juonimassa meille kiemuroita, joten kehiteltiin itse muutama radanpätkä ja mentiin vähän mitä sattuu. Yritin treenailla lähinnä vaikeita keppikulmia ja mutkaputkeen irtoamista. Rengaskin mentiin joka radalla pariin kertaan, mutta Tuittu tuli vain kerran väärästä välistä. Sekin oli omaa huonoa ohjaustani, kun valssasin renkaan jälkeen ja kutsuin Tuittua suoraan renkaan ja kehikon välistä.

Kontaktit (puomi) olivat taas normaaleja treenikontakteja - varmoja ja hitaita. Kun yritän treeneissä tehdä kontaktit kisamaisesti ja olla Tuitun kanssa puomin alapäässä suunnilleen yhtäaikaa, niin ehdin aina liian edelle. Kun taas yritän kisoissa tehdä kontaktit treenimäisesti ja juosta kontaktin ohi, olen aina koiraa jäljessä. Jokin ei siis täsmää ;)

Tokojutuista otettiin tunnaria, ruutua ja kaukoja. Tein tunnarista heti alkuun pari toistoa. Molemmilla kerroilla Tuittu toi oman (nostelematta vääriä), mutta aika epävarmasti. Treenattuani välillä muuta, otin vielä yhden toiston, joka oli jo hitusen parempi. Siinäkin Tuittu ohitti ensin oman ja arpoi vähän aikaa, mutta toi sen kuitenkin. Vääriä kapuloita oli taas vain kolme, ja lähetin Tuitun aika läheltä. Tässä vaiheessa lienee syytä tehdä näitä aika helppoja harjoituksia, että saisi onnistumisia ja koiraan vähän itseluottamusta.

Ruutuun Tuittu meni taas hyvin, jee! Otin muutaman toiston (ehkä liikaakin), ensin kosketusalustan kanssa ja sitten ilman. Sain sen myös pysähtymään pitkältäkin matkalta. Koitettiin myös maahanmenoa ja loppuosaa, ne ok. Nyt tuntuu, että pieni musta koira on ihan oikeasti oppinut jotain :) Minkähän superongelman se seuraavaksi kehittää...

Kaukoja otin yhden kokonaisen sarjan n. 10 metrin välimatkalla. Piirsin viivan Tuitun pepun alle, jotta näkisin paljonko se liikkuu. Tuittu teki kaikki asennonvaihdot, mutta ei ollut parhaimmillaan (se oli muutenkin vähän löysä, oisko agility helteessä vienyt vähän mehuja...). Liikkumista tuli joku 5-10 cm. Olin kuitenkin ihan tyytyväinen, tämäkin liike ollaan saatu edes jonkunlaiseen pakettiin.