Nää olikin sitten ensimmäiset arvokisat, joihin ollaan osallistuttu jo kaksi kertaa ;) Viime vuonna kun noustiin kolmosiin lauantaina ja kisattiin piirinmestaruuksista sunnuntaina. Eipä olla vuodessa paljon opittu, sillä tälläkin kertaa jäätiin ilman tulosta...

Tänään aloitettiin ensimmäisenä koirakkona aamulla. Tuittu oli vaihteeksi ihan vauhdikkaalla päällä ja rata oli vähän sellaista viime hetken pelastelua. Tehtiin kuitenkin ihan hyvää puhdasta rataa aina toiseksi viimeiselle esteelle saakka. Se oli putki, jonka Tuittu meni väärään päähän. Voin sanoa, ettei mikään radalla mokailu ole ikinä harmittanut niin paljon. Yleensä virheet vain naurattaa ja ottaa ehkä vähän päähän, mutta nyt kyllä harmitti niin, että melkein itketti. Olkoonkin kyse vain agilitystä... ;)

Vähän aikaa oli motivaatio hukassa hyppyradalle, mutta sain kuitenkin jostain intoa siihenkin. Rata oli taas tuttua Salmea - kolme suoraa putkea rivissä ja sitä rataa. Tuittu otti lähdössä vähän ennakkoa ja olinkin alussa pari askelta jäljessä. Muutama käännös vähän venähti, mutta muuten tehtiin ihan siisti rata. Keppien aloitus oli hieno, vaikka Tuittu lähestyi pujottelua aika pelottavaa vauhtia. Innostuin siitä itsekin niin, että meinasin taas vetää koiran kehumisellani kesken pois... Tästä siis nolla ja 3. sija (yllättäen Lilin ja Leilan jälkeen).

Iltapäivällä startattiin vielä joukkueessa. Joukkueen epävarmimpana koirakkona meille oli annettu ankkurin jobi, joten pääsin ensin jännäämään muiden suorituksia. Tero ja Tara ottivat muuten hienolla radalla harmittavan vitosen kepeillä. Outi ja Jonathan sekä Kaisa ja Minka taas tekivät takuuvarmat nollat ja kasasivat meille sopivasti paineita. Tuittu oli jo aika lähellä hyllääntyä putkeen, mutta saatiin räävittyä puhdas rata loppusuoralle asti, jossa sitten otettiin kontaktivirhe puomilta. Loppu oli vauhdikas muuri-puomi-putki-hyppy -suora, ja pelkäsin kontaktia jo etukäteen. Pääsin puomilla tosi hyvin Tuitun edelle, mutta en vaan saanut siihen mitään kontrollia. Voi kökkö.

Palkintojen jaossa päästiin kuitenkin maistelemaan menestystä ja poseeraamaan kultamitalit kaulassa, kun joukkueemme julistettiin voittajaksi - väärän listan mukaan. Medien ja maksien palkitsemisen jälkeen erehdys korjattiin ja kultamme himmenivät pronssisiksi. Eihän niissäkään toki mitään vikaa ole...