Tänään oltiin hakuilemassa Kahamäentiellä. Ilma oli aika lämmin (joskaan ei ihan helteinen) ja Tuittukin näytti olevan vähän hyydyksissä. Ensimmäisen piston jälkeen se lähti pistoille jopa ihan rauhallisesti.

Aloitettiin oikeasta etukulmasta, jossa oli suoraa palkkaava äijä. Tuittu katseli lähetyksessä vasemmalle, ja vaikken lähettänyt sitä ennen kuin katse kääntyi oikeaan suuntaan, niin se lähti salamana vasemmalle. Ovela koira. Äijä löytyi sitten pienen lenkin jälkeen takakautta.

Vasempaan etukulmaan tehtiin tyhjä. Tuittu kääntyi aluetta eteenpäin, mutta eteni kuitenkin takarajalle asti. Siellä se sitten jäi haistelemaan piiloa, jossa edellisellä koiralla oli ollut maalimies. Aikani huudeltuani sain sen tulemaan takaisin, mutta eipä mennyt tämäkään tyhjä taas ihan putkeen.

Seuraavaksi otettiin oikealle irtorullailmaisu, joka oli ihan ok. Tuittu oli tosin jäänyt hetkeksi nuuskimaan maalimiehen toista kättä jo rullan otettuaan. Josko sieltä kuitenkin saisi palkkaa... Sain Tuitun tulemaan jopa vähän oikeaan suuntaan. Näytöllle lähtöä se jostain syystä vähän empi.

Sitten otettiin kaksi suoraa palkkaa ilman mitään ihmeellisyyksiä. Ne ihan ok. Pistot vois toki olla suoriakin, mutta...

Ennen pimeän tuloa treenattiin kotikentällä vielä tokoa. Otin pienen pätkän seuraamista, luoksetuloja, tunnaria, metallinoutoa ja ruutua. Luoksetuloissa testailin käsimerkkiä. Otin välillä läpijuoksuja ja välillä heitin juustonpalan. Kokeilin myös pysäytystä pelkällä kädellä ja se toimi kyllä ihan kivasti.

Tunnarin tein nyt sitten monella kapulalla. Oikea löytyi tosi hyvin - ja ensimmäisellä yrityksellä! Metallia heiteltiin pari kertaa. Ensin Tuittu meinasi varastaa, mutta en antanut sen mennä. Se haki kapulan ihan ok. Ottaminen saisi edelleen olla nopeampi. Tulovauhti on myös turhan hidas - mennessä Tuittu laukkaa reippaasti, mutta tullessa se ravaa tai laukkaa hitaasti.

Ruudun olin käynyt tekemässä jo aikaisempien liikkeiden välissä. Samoin olin muistutellut kosketusalustan käyttöä muutamalla naksuttelulla. Lähetin reilun matkan päästä ja Tuittu lähti vauhdilla, mutta kaartoi taas vasenta etukulmaa kohti ja pysähtyi ennen ruutua. Jotenkin se näytti kuvittelevan olevansa jo oikeassa paikassa, ja kun en reagoinut mitenkään, se korjasi itsensä ruutuun ja alustan luokse. Otin vielä toisen lähetyksen, joka menikin tosi hyvin, ja josta ruutuun pysäytyksen jälkeen Tuittu sai taas iltaruuan palkaksi. Mahapullia, nam ;)