Illalla taas agilityt. Mentiin muutama radanpätkä, joissa putki oli mukavasti aan alla ja aitoja hypeltiin milloin mistäkin suunnasta. Putki-aa -hässäkässä Tuittu meni vain kerran väärälle esteelle. Yritin työntää sitä aan vasemmalla olevaan putkeen, mutta se ehti edeltäni aalle. Toisella yrityksellä se hyppäsi putken vasemmalla olevan aidan ;) Kolmannella yrityksellä valssasin putkea ennen ja sain sen vetämällä aan ohi putkeen. Huomasimpa siis taas, miten oma liikesuunta on paljon tehokkaampi keino kuin väärän esteen blokkaaminen. Pitäisi vaan uskaltaa luottaa koiraan...

Kaiken kaikkiaan Tuittu tuntui liikkuvan taas hyvin, vaikka kentän pohja on edelleen aika huonossa kunnossa. Aan kontaktit se teki todella hyvin juoksemalla nopeasti aivan alas asti. Keppien aloitukset meni taas hyvin, mutta jättämään en oikein pystynyt, vaikka yritin. Tätä pitäisi kyllä ihan oikeasti treenata.

Hyppelyjen jälkeen treenattiin vielä vähän tokoa (yllätys...). Irma vei meille ensin tunnarikapuloita, kolme väärää ja oma. Tuittu ei ensin hoksannut koko juttua, mutta kun otin pari askelta kapuloita kohti, se meni niille, mutta toi kuitenkin väärän. Huomautettuani asiasta se kävi hakemassa oikean. Toinen yritys otettiin kahdella jäljelle jääneellä väärällä ja uudella omalla kapulalla. Nyt homma toimi niin kuin pitääkin - taas toisella yrityksellä siis. Äh.

Sitten otin ruutua. Nyt kosketusalustakin oli mukana. Lähetin Tuitun reilusta kymmenestä metristä ja se meni tosi hienosti suoraan etumerkkien keskeltä. Vapautin ja palkkasin heti pahvin koskemisesta. Sen jälkeen otin kolme toistoa lähempää, niin että pysäytin Tuitun seisomaan. Nämäkin menivät jostain syystä ihan hyvin ;) Innoissani treenasin myös liikkeen loppuosaa. Tuittu vaati vähän rohkaisua tullakseen vauhdilla sivulle, muuten ok. Täytyy varmaan tätäkin vielä kerrata ennen sitä koetta... (Siltä varalta, että satun jollain ihmeen mäihällä saamaan koiran ruutuun asti).

Sitten tehtiin vielä muutama luoksetulo ja yksi liikkeestä istuminen. Luoksetulot oli vähän löysiä. Mulla on luoksetulon suhteen nyt jotenkin motivaatiopula, joten en jaksanut edes välittää. Istuminen oli hyvä. Ihan loppuun otin vielä yhden ruutuun lähetyksen ilman pysäytystä. Tuittu haki ensin meistä vasemmalla olevaa palkkakippoa, mutta vähän lähemmäksi siirryttyämme meni ruutuun taas hyvin ja vauhdilla.