Ollaampas me oltu laiskoja. Viime treeneistä on hurahtanut taas melkein viikko... Mun pitäis nyt varmaan selitellä treenaamattomuutta pitkillä työpäivillä yms., mutta mitä suotta. Kai sitä välillä - varsinkin tämmöisillä helteillä - voi vähän laiskotellakin ;) Niin, ja ollaan me sitä paitsi aina ruuanantojen yhteydessä otettu metallinoutoa. Jospa sekin liike saataisiin etenemään johonkin suuntaan.

Mutta asiaan. Tänään siis agilityä. Hiki tuli ja kengät luisti. Epätoivoinen yhdistelmä kuluneet lenkkarinpohjat ja Eteläpuiston hiekkakenttä todisti taas sen, että pitäs kyllä raahautua kenkäostoksille. Suosituksia otetaan vastaan! Sössin pari ohjauskohtaa ihan sen takia, että jäin nopean spurttaamisen sijasta sutimaan paikoilleni... Ja koiralla kun ei pitovaikeuksia ollut, niin se ehti spurtata ihan väärään paikkaan.

Muuten meillä meni tänään ihan kivasti. Ensimmäisenä tehtiin Agirodun FAO Open -rata (pienin muutoksin), joka ei kyllä turhia haasteita tarjonnut. Eipä yhtään harmita, etten ilmoittautunut moiseen juoksukisaan.

Seuraaville radoille Irma olikin sitten kehitellyt vähän enemmän purtavaa. Muutama tiukka kurvi, takaakierrot ja keppien avokulmat nostivat jo hienkin pintaan... Tuittu tuntui olevan varsin "irtoavaisella" päällä, joten muutamaa kohtaa hinkattiin useampaankin otteeseen, että sain ohjaukseni kohdilleen. Kontakteina olivat taas puomi ja keinu. Tuittu otti puomin kontaktit ihan nätisti yhtä pientä loikkaa (josta palautin sen) lukuunottamatta. Palkkasin vain kerran, kun otin ihan lopuksi puomin yksittäisenä esteenä.

Vähän yliajalle venyneiden treenien jälkeen otin vielä pikaisesti tokoa. Kävin ensin tekemässä ruudun, mutta otin ensin liikkeestä istumisia. Istuminen oli edelleen tosi epävarmaa. Muutaman askeleen hitaasta seuraamisesta se meni ihan hyvin, mutta vaikeutettuna Tuittu jäi pari kertaa seisomaan. Kai tätä pitää vaan treenata, ei se istuminen vissiin itsekseen pompahda takaisin Tuitun pieneen päähän.

Ruutuun lähetin ensin jostain arviolta 15 metristä. Tuittu lähti vauhdilla, mutta epäuskon iskiessä pysähtyi ja palasi takaisin kesken matkaa. Siirryin muutaman metrin lähemmäksi ja tein alkuvirittelyt uudestaan, jolloin Tuittu meni ruutuun, mutta vasemmasta sivusta (hakeutui ensin etumerkille). Jätin Tuitun odottamaan lähetyspaikalle ja vein pahvin (jonka se oli taas noutanut...) sen nähden takaisin ruutuun. Kolmas lähetys menikin sitten ihan nappiin, Tuittu lähti hyvin ja meni ruutuun suoraan. Paikan vahvistamista tarvitaan siis edelleen. Loppuun otin vielä yhden lähetyksen ihan ruudun vierestä niin, että pysäytin Tuitun seisomaan. Tämä meni hyvin :)