En ole ehtinyt kirjoitella vähään aikaan (ja pari päivää nettikin oli toimimatta...), joten tässä enemmän ja vähemmän pikaiset kertaukset viikon päätapahtumista :)

Viikko sitten oltiin agilityn MM-karsinnoissa, joten nyt on nekin karkelot koettu. Viikonloppu oli raskas kuin mikä, mutta kaiken kaikkiaan tosi hieno ja antoisa kokemus. Oltiin liikkeellä Katin ja Svanten kanssa, ja molemmat tietysti sillä asenteella, että vain lauantain radat mennään... No, päästiin kuitenkin molemmat jatkoon ja loppujen lopuksi viimeiselle radalle asti, joten kisoista tuli vähän oletettua pidempi reissu. Myöhään kestäneen lauantain ja aikaisin alkaneen sunnuntain välissä ajettiin Tampereelle n. kolmeksi tunniksi nukkumaan, joten turnauskestävyyttä koeteltiin ihan kiitettävästi!

Ensimmäinen rata oli hyppyrata, jolla väännettiin virheetön mutta hidas tulos. Vääntäminen on tässä yhteydessä ihan kuvaava sana, sillä semmoista kankeaa tahkoamista meidän menomme oli. Vaikkei meillä mitään tavoitteita ollutkaan, niin jostain syystä jännitin varsinkin lauantain ratoja aika paljon, ja se varmaan näkyi. Sijoituksemme oli 33., mikä tietysti jäi vähän kaivelemaan, kun 30 parasta sai jatkoon pääsyy vaadittavia pisteitä.

Toisella radalla mentiin sitten jo astetta paremmalla fiiliksellä, mutta ei sekään parasta osaamistamme ollut. Kontaktit Tuittu kyllä teki hienosti. Saatiin jotenkin aikaiseksi toinen ratavirheetön suoritus sijoituksella 19. Siitä siis 12 pistettä ja menolippu sunnuntaille.

Sunnuntai aloitettiin agilityradalla, jolla otettiin vitonen pujottelusta ja turha kielto pussilta. Pujotteluun mentiin ilkeästi avokulmasta houkuttelevien hyppyjen vierestä, ja pelkäsin etukäteen varmistelevani aloitusta liikaa ja tökkääväni Tuitun hypylle. Lopulta vein sen sitten kepeille liian lujaa ja se paukkasi suoraan ensimmäisen välin läpi. Pussin kielto oli ihan omaa hitauttani ja laiskuuttani, vähän yrittämällä olisin kyllä saanut Tuitun sinne tyrkättyä. Muuten menomme oli ainakin omasta mielestäni edellispäivää rennonpaa ja nopeampaa. Yliaikaisella kympillä vielä sijoitus 22 ja pisteitä 9.

Hyppärillä tehtiin taas yksi typerä kielto, muuten ihan sujuva rata. Tai, no, alussakin taisi tulla pieni vekki, johon ei kuitenkaan kulunut tuhottomasti aikaa. Väen vähetessä sijoitukset vain paranivat, tällä radalla oltiin sijalla 18 ja kasvatettiin "pottia" 13 pisteellä.

Jostain saatiin puhtia vielä viikonlopun viidennelle radalle, joka itsestäni tuntui ehkä jopa parhaalta. Vauhtia tuntui olevan ihan hyvin (ei ylitetty ihanneaika kuin 0,26 s) ja ohjaaminen tuntui kivalta :) Selvittiin jopa pelottavasta aa-putki -härdellistä (jollaisesta treeneistä vähän kehnoja muistoja...), mutta aan jälkeen Tuittu meinasi livetä putken ohi muurille. Itse asiassa se oli jo hyppäämässä muuria, kun sain sen karjuttua takaisin. Melkein hyllyn jälkeen vitonen ja ajanmenetys ei tuntunut enää ollenkaan pahalta ;) Kun koiria oli tässä vaiheessa enää 28 (alussa 90), saatiin paras sijoituksemme 15. ja 16 pistettä.

Loppupottiin kertyi tasan 50 pistettä ja kokonaissijoituksemme oli 20. Erityisen tyytyväinen olin siihen, että tehtiin viisi tulosta, saatiin kisata loppuun asti ja jaksettiin olosuhteista huolimatta. Kiva kokemus, ens vuonna uusiks!

Maanantai meni sitten aikalailla lepäillessä (kumma juttu), eikä tiistainakaan tehty mitään erikoista. Taidettiin kyllä käydä illalla vähän tokoilemassa lähikentällä. Tehtiin ainakin sählinkitunnaria, nopeita ja lyhyitä luoksetuloja sekä enemmän ja vähemmän onnistuneita ruutuunlähetyksiä.

Keskiviikkona treenattiin agilityä. Irma kehitteli radoille otteita Aaltosen Mikon treeneistä. Ihan hyviä ohjausharjoituksia, jotka sujuivatkin ihan hyvin. Koiran piti kääntyä suorasta putkesta oikeaan suuntaan, hakea keppejä ties mistä kulmista, kääntyillä tiukasti ja irrotakin sopivasti. Isoin ongelma oli vinosta lähestyttävä muuri, jota en saanut Tuittua hyppäämän ilman kosketusta. Muurissa ei ollut palikoita, joten uskottelin itselleni muurin päältä ponnistuksen johtuvan vain siitä, enkä jaksanut jäädä hinkkaamaan sitä koko illaksi. Sitä paitsi siellä Mikon koulutuksessa muurin paikalla oli kuulemma tavallinen hyppy ;)

Torstaina ei päästy viimeiselle tokokerralle, kun olin taas myöhempään töissä. Perjantain Tuittu sai viettää Pirkkalassa, kun vietimme päivän pääkaupunkiseudulla mm. asuntumessuilla käyden. Tuittu oli ollut tarhassa välillä haukkumatta, tullut metsälenkillä kutsusta luokse, pysynyt pihassa ja sietänyt Ansaa taas vähän paremmin. Ollaan nyt kerrankin positiivisia, eikä kerrata niitä rasittavia piirteitä :)

Tänään ollaan vaan lenkkeilty ja löhötty (mitä nyt itse olin päivän töissä). Huomenna lähdetään Heinolaan agilitykisoihin. Ompa kivaa mennä vaihteeksi ihan tavallisiin agilitykisoihin! (Onhan nuokin piirinmestaruudet, mutta eivät onneksi kosketa meitä)