Käytiin tekemässä pikainen ja ihan onnistunut tokotreeni tuossa lähikentällä.

Aluksi otettiin yksi ruutu, jonka kosketusalustan unohdin TAAS ottaa mukaan. Mietin hetken, että lähdenkö hakemaan (siis siitä 50 metrin päästä) vai olenko yhtä tyhmä kuin viimeksi. Päätin olla yhtä tyhmä ja yrittää ilman pahvia. Jätin Tuitun istumaan ja menin viemään merkit sen nähden. Näytin vielä kädellä ruudun keskustaa, että tänne niinku pitäs suunnata. Ja sehän suuntasi! Lähetin Tuitun suht läheltä (maks. 10 metristä) ja se irtosi vauhdilla aikalailla keskelle ruutua. En yrittänytkään pysäyttää, vaan kehuin oikeasta paikasta, jolloin se palasi takaisin hakemaan palkkaa. Jätin merkit paikoilleen ja päätin ottaa ruutua lopuksi vielä uudestaan.

Seuraavaksi tein kaukoista kertaalleen maahan-seiso ja istu-seiso -vaihdot. Välimatkaa oli kymmenisen metriä ja molemmat asennonvaihdot olivat ihan loistavat, parasta Tuittua :) Ymmärsin jättää kaukojen treenamisen tällä kertaa ja siirryin tunnariin. Vääriä kapuloita oli kolme ja oikea oli niistä pienen hajuraon päässä. Tuittu nuuski ensin kaikki, otti oikean, tiputti oikean, palasi nuuskimaan vääriä, mutta ei nostellut niitä ja toi lopulta oikean. Oishan se huonomminkin voinut mennä... Tehtiin uusi yritys, joka meni ihan nappiin. Tuittu meni väärien ohi ja otti oikean nopeasti ja toi jopa melko nätisti sivulle asti. Vielä kun joskus saisi sen onnistuneen toiston ensimmäiseksi!

Sitten tehtiin vielä pari liikkeestä istumista, joissa ei ollut jälkeäkään ongelmista. Lopuksi palattiin ruudun lähetyspaikalle. Tuittu jäi taas kesken matkaa vähän epäröimään, mutta hakeutui omatoimisesti ruutuun. Yritin pysäyttää sitä seisomaan, mutta se sinkosi käskystä palkkaa hakemaan. En ruennut nipottamaan, vaan palkkasin koiran ja otin vielä toisen lähetyksen. Toisella kertaa Tuittu menikin ruutuun oikein hyvin. Kehut samantien ja palkaksi iltaruoka. Molemmilla kerroilla Tuittu tosin selvästi kaarsi vasemman etukulmamerkin kautta, mennen ruutuun kuitenkin keskeltä. No, hahmottakoon ruudun nyt vaikka noin, kunhan alkaisi jotenkin hahmottaa. Olen lähetellyt sitä nyt ennen ruuanantoa parista metristä n. neliömetrin miniruutuun, johon se on mennytkin hyvin. Liekö siitä sitten ollut jotain apua. Tuskin haittaakaan.