Tänään kisattiin siis Heinolassa. Kokonaisuutena ihan onnistunut reissu, 0 ja 5.

Ensimmäinen kisa oli agilityrata kaikilla kontakteilla. Olin aalla jäljessä ja jäin puomilla typeränä himmailemaan, joten mulla ei ollut mitään kontrollia koiraan... Säkällä sen joku tassu kuitenkin osui kaikille kontakteille, eikä saatu virheitä. Vauhdikkailla kontaktin suorittamisilla säästettiin myös mukavasti aikaa ;) Puomin ajansäästö tosin kostautui sen jälkeisessä hyppykuviossa, jossa Tuittu ehti tehdä isot kaarrokset. Muuten rata meni ihan kivasti. Kepeille menossa kokeilin (ensimmäistä kertaa kisoissa) kädellä vetämistä ensimmäiseen väliin (tyhmästi selitetty, tarkoittaa sitä "Janitaa"), ja se onnistui ihan hyvin. Tuolla tyylillä säästettiin matkaa ja aikaa. Alitettiin tiukalta tuntunut ihanneaika tasan kahdella sekunnilla ja päästiin pitkästä aikaa maistelemaan palkintopallitunnelmia sijoittumalla kakkoseksi.

Hyppyrata oli aika simppeli ja kisan teemana "kenen koira juoksee lujimpaa?". Alussa piti tehdä yksi tiukka kurvi, mutta muuten radalla ei ollut mitään erikoista. Tehtiin ihan suht. siisti rata, muttei mikään nappisuoritus. Loppusuoran alussa tippui yksi rima, joten tulokseksi vitonen. Lähdin luultavasti kiihdyttämään liikaa, jolloin Tuitulle tuli kiire perääni, eikä se hypännyt kunnolla.

Molemmissa starteissa oli erikoista se, että Tuittu yritti karata. Molemmilla kerroilla se nousi ylös ja lähti liikkumaan, ja jouduin käymään palauttamassa sen takaisin istumaan. Ei siis edelleenkään pidä unohtaa noita jättöharjoituksia. Varastamisongelma kun tästä vielä puuttuukin!