Taas on yksi helteinen kisaviikonloppu takana. Itse pääsin tällä kertaa vähän koiraa helpommalla, sillä se aloitti matkailun jo perjantaina Pirkkalasta, josta lähti lauantaiaamuna Katin kanssa Janakkalaan. Itse oli lauantain töissä ja huristelin kisoihin vasta iltapäivän toiseen starttiin. Tulosten perusteella olisi varmaan kannattanut jättää Tuittu Katin lainakuskaamaksi koko viikonlopun ajaksi... Kati, joka on kokeillut Tuitun kanssa joskus muutaman esteen sarjoja, tienasi siis meille Open SM -karsintaradalla ensimmäisen ensi vuoden SM-nollan. Finaalipaikka jäi harmillisesti 3 sadasosasekunnin päähän, mutta eipä tuo tulos silti hullumpi ollut ;) Tuittu oli kuulemma oikein mukava ohjattava ja teki kontaktitkin varsin mallikkaasti.

Kun sitten itse tartuin ohjaksiin, ei mallikkaista kontakteista ollut tietoakaan. Rata sinänsä meni meiltä ihan hyvin (vaikka pari kertaa olin hitusen myöhässä), mutta puomilta Tuittu loikkasi kontaktivitosen. Aalla sain sen koskemaan kontaktille varmaan yhdellä tassulla. Aika oli ihan kohtuullinen, mutta vitosella sijoituksemme oli joku luokkaa 23.

Sunnuntain joukkukisaan lähdettiin sitten hyvin levänneinä ja paistuneina. Rata oli pääasiassa aika helppo ja varsin vauhdikas, mutta vierekkäiset putki ja puomi aiheuttivat "mukavaa" lisähaastetta. Starttasimme Tuitun kanssa ensimmäisenä, joten alun putkeen vienti ei ollut ongelma. Puomille lähetys olikin sitten kinkkisempi paikka - moni koira taisi ehtiä juosta putken kolme kertaa ympäri ennen kuin pääsi jatkamaan matkaa... Itse sain Tuitun valitsemaan kyllä puomin, mutta koska jouduin leikkaamaan sen takaa voimakkaasti, se kääntyi ylömenolta takaisin. Moka meni taas kyllä ihan ohjaajan piikkiin, mun kun ei edes pitänyt valssata, vaan tehdä vaan pieni puolivalssi ja ohjata Tuittu toiselta puolelta. No, puomin kontaktiakaan Tuittu ei omasta mielestäni ottanut, mutta tuloksista päätellen Janne (kunnon schipperkeihmisenä ;)) ei siitä virhettä tuominnut. Loppusuoran alussa sählättiin vielä toinen kielto, ja meille tulokseksi siis 10. Muut joukkueen koirat taisivat kaikki käväistä putkessa väärään aikaan, ja parin muun virheen kanssa Pikkumustien pinkojien virhesaldoksi tuli 65. Aikaa en muista, ja sijoitus lienee jossain ensimmäisen ja viimeisen välissä ;)