Tänään taas tokoilua Eteläpuistossa. Tuittu ei edes karannut kertaakaan.

Otin luoksetuloja, seuraamista, ruutua ja jääviä liikkeitä. Luoksetuloissa läpijuoksut olivat ihan ok, pysähdykset aika hitaita. Otin pysähdystä lyhyemmältäkin matkalta, jolloin Tuittu ei tosin tullut yhtä hyvällä vauhdilla. Seuraamisessa keskityin taas pysähdyksiin ja perusasentoihin. Hinkkasin aika kauan 1-2 askeleen siirtymisiä ja paikallaan kääntymisiä. Oikealle kääntyessä Tuittu menee väkisin pitkäksi, vaikka hakeekin sitten ihan hyvän perusasennon. Yritin saada sitä istumaan suoraan ilman tuota edestakaisin hinaamista, mutta en oikein saanut sitä toimimaan.

Ruutuun lähetyksiä otin kaksi, eri suunnista. Molemmilla kerroilla Tuittu lähti ihan hyvällä vauhdilla, hakeutui ensin etukulmamerkkiä kohti, mutta meni kuitenkin ruutuun etureunasta. Toinen lähetysmatka oli varmaan ainakin 15 metriä.

Seuraamisesta pysähdyksiä ei ollakaan treenattu aikoihin, joten päätin ottaa ne kaikki nyt liikkeenohjaajan kanssa. Maahanmeno ja seisominen olivat muuten ihan ok, mutta molemmissa Tuittu teki kuulemma pienen sivuttaisliikkeen. Se ei siis pysähtynyt niille sijoilleen, vaan ikään kuin asetteli itsensä makaamaan ja seisomaan. Kai tuommoiseenkin pitäisi jossain vaiheessa koittaa puuttua... Istumisesta se sitten kehittikin kunnon ongelman, eikä istunut edes harjoitusta helpottamalla. Palattiin siis alkeisiin, ja muutaman toiston jälkeen pystyin jättämään sen askeleen seuraamisen jälkeen istumaan. Istuminen pitäisi siis lisätä treeniohjelmaan. (Jos siis sellainen treeniohjelma olisi...)

Tänään muuten huomasin ensimmäistä kertaa, että kunnon palkkaaminen pakotteiden jälkeen on tälläkin kovapäällä äärimmäisen tärkeää. Kerran, kun huomautin Tuittua tavallisen tiukasti nenän maahan laittamisesta kesken hommien, se selvästi vähän varoi seuraavissa sivulle tuloissa. Pienet kurinpalautuksethan ovat vaikuttaneet Tuittuun aikaisemmin vain aktivoivasti, mutta tämä oli ihan hyvä muistutus itselleni tarpeeksi ison positiivisen palautteen tärkeydestä. No, nopeasti se tuostakin palautui ja muuttui taas omaksi reippaaksi itsekseen. Ja sai paljon lihapullaa :)