Oltiin juuri tuossa lähikentällä treenaamassa ruutua ja tunnaria niin, että Tuitun pannassa roikkui kymmenisen metriä lahjanarua (kestävä, kevyt ja halpa liina!). En tiedä, ymmärsikö se olevansa kytkettynä, mutta kertaakaan mun ei tarvinnut narusta kiskaista. Pari kertaa se tosin pääsi vähän kiristymään, kun on itsellä vielä vähän oppimista yhden ylimääräisen asian hallitsemisessa... Sain Tuitun kuitenkin ihan verbaalisesti takaisin kuulolle, kun se meinasi rueta haistelemaan tms. Ajattelin itse asiassa totuttaa Tuitun ensin ympärillä liehuvaan hopeanauhaan, ennen kuin käytän sitä mahdollisesti koulutuksellisiin tarkoituksiin. Narussa on jo sekin hyvä puoli, että sen pelkkä olemassaolo saa itselleni varmemman ja rennomman olon.

Kävin ensin rakentamassa ruudun, mutta aloitettiin treeni kuitenkin tunnarilla. Kapuloita oli viisi ja lähetin Tuittua parin metrin päästä. Touhussa oli taas vähän levottomuutta, ja tuntui jopa, että Tuittu etsi pelkkää lihapullan palaa :( Otin muutaman toiston jälkeen pari toistoa ilman namia. Ensimmäisestä ei meinannut tulla mitään - Tuittu _melkein_ nosti yhtä väärää ja oli jättää koko jutun sikseen. Kun pysyin sitkeästi passiivisena, niin se kävi kuitenkin hakemassa omansa pois. Toinen namiton yritys menikin sitten oikein hienosti :) Loppuun otin vielä yhden "namin etsimisen". Taitaa tämäkin treenitapa olla sellaista veitsenterällä tasapainoilua, että pitää osata tehdä namillisia ja namittomia treenejä sopivassa suhteessa.

Ruututreeni aloitettiin n. viidestä metristä ja pidennettiin matkaa muutamalla toistolla ehkä kymmeneen metriin. Tähän asti ruudut meni hyvin, mutta seuraavalla välimatkalla alkoi taas tökkiä. Tunnarikapulatkin aiheuttivat ehkä tässä vaiheessa liiallista häiriötä, ja Tuittu koukkasi pari kertaa niille. Yritin kutsua sen pois kapuloilta neutraalisti, negatiivisia fiiliksiä kun ei siihenkään liikkeeseen kaivata. Kerran Tuittu ehti jopa hakea oman kapulan, joka oli jäänyt vieraiden sekaan ;)  Lyhensin ja pidensin matkaa vuorotellen niin, että toistojakin alkoi tulla jo liikaa. Kaikesta huolimatta päästiin lopettamaan treeni tosi hyvään ruutuun menoon yli kymmenestä metristä. Nyt pitäisi muistaa vaan malttaa...