Meillä jäi perjantain hakutreenit väliin, kun autoni oli romuttunut yön aikana lunastuskuntoon. Poliisilta selvisi, että joku sankari oli pakomatkallaan rysäyttänyt sitä päin. Tekijä on siis virkavallan tiedossa, joten korvausasiat ovat onneksi hoidossa. Vähän oli silti kurja loppu hyvin palvelleelle Corollalle... Ja toistaiseksi olen siis autoton.

Eilen päästiin kuitenkin laina-autolla tokotreeneihin. Tämän päivän teemana olivat kaukot ja luoksetulo. Aloitettiin kaukoilla. Tuittu teki kaikki asennonvaihdot teknisesti hyvin, mutta alussa se yritti sitkeästi seisomasta istumisen sijaan maahan. Varsinaisia ongelmia kaukoissa ei kuitenkaan ole, lähinnä täytyy treenata välimatkaa ja asentojen kestoa (mulla on vähän turhan selkäytimessä nopeasti palkkaaminen...)

Kaukojen jälkeen otettiin paikallaolot, taas ringissä kuten viimeksikin. Ensin paikkamakuu koirien nenät ringistä poispäin. Tuitulla ei mitään ongelmia. Sitten istuminen nenät keskustaa kohti. Tuittu pysyi muuten hyvin ja kesti liikkumiseni missä vain, mutta meni taas melkein lopussa maahan.

Luoksetuloissa keskityin vauhtiin ja otin läpijuoksuja. Tuittu tuli ihan hyvää laukkaa, mutta jäi pari kertaa kyttäämään taakse jätettyä palkkaa... Täytyy siis treenata läpijuoksuja takapalkan kanssa. Loppuun otin vielä yhden luoksetulon pysäytyksellä. Pysähdys oli vähän hidas, mutta vauhti ok molemmilla pätkillä.

Lisäksi otin taas vähän seuraamista. Tein lyhyitä suoria pätkiä ja palkkailin hyvistä perusasennoista. Tai no, ei ne kauheen hyviä ollut, mutta yritystä niissä oli kumminkin ;) Muulla en viitsinyt tällä kertaa väsyttää koiraa, kun oli niin kuuma.

Tänään aamulenkillä otin sitten taas muutaman luoksetulon. Ensin pari läpijuoksua, jotka olivat oikein hyviä. Sitten otin kolme kertaa pysäytyksen "epävirallisesti" (ei siis mitään kisamaisia istumaanjättämisiä)  ihan lyhyellä matkalla. Viimeinen pysäys oli jo ihan napakka. Loppuun otin vielä yhden kisamaisen läpijuioksun, joka oli hyvä.