Sain sitten päähäni rueta opettamaan ruutua uudestaan kosketusalustan avulla. Saa nyt nähdä, auttaako uusi tyyli Tuittua hahmottamaan ruudun idean vai sekoittaako se sitä entisestään...

Opetin joskus Tuitulle kosketusalustaksi pahvin palasen, tarkoituksena käyttää sitä agilityssa kontakteilla. No, alustan soveltaminen kontakteille sitten vähän jäi, mutta koira ehti oppia pahvinpalan merkityksen. Tänään kaivoin esiin pahvin, naksun, ruutumerkit ja aamuruokanappulat ja asetuin koiran kanssa olohuoneen matolle. Muistuteltiin ensin muutaman toiston avulla mieliin, että pahvin päälle pitää astua. Kun tämä oli selvää, laitoin pahvin pieneen ruutuun. Aluksi Tuittu kävi merkeillä ja ihmetteli, mutta muutaman toiston jälkeen alkoi mennä suoraan alustalle. Naksaus tuli aina pahville astumisesta ilman muita kriteerejä. Muutaman kerran Tuittu kiersi ruutuun sivusta, mutta en puuttunut siihen.

En kyllä vieläkään tiedä, onko tässä mitään järkeä. Tai että kuinka kauan jaksan tuon pahvinriekaleen kanssa pelata. Treenisuunnitelmakin on niinkin tarkka kuin "pienennetään alustaa ja suurennetaan ruutua". Palaan asiaan. Ehkä.