Tänään taas tiistaiset agilitytreenit. Järjestettiin radoille taas kaikennäköisiä koukeroita, joita päästiin yrittämään kerran jos toisenkin. Tuittu lähti liikkeellä taas vähän nenä maassa -meiningillä, mutta vauhtiin päästyään meni ihan kivasti.

Kontaktit meni tänään aika hyvin. En pysäyttänyt enkä palkannut kontakteilla ratojen yhteydessä, mutta otin sitten aan ja puomin erikseen muutaman hypyn jälkeen ja palkkasin molemmilla. Kepeilläkään ei tänään ollut pujotteluhäiriöitä, ainoastaan lieviä vaikeuksia hankalassa aloituskulmassa. Yritin antaa Tuitun itse hakea kepit, kun niitä lähestyttiin viistosti "väärästä suunnasta", mutta ei siitä tullut oikein mitään. Se oli pakko viedä kädessä keppien alkuun. Lopuksi kokeiltiin vielä kepeille ohjausta niin, että ohjaaja jäi keppien vieressä olevan puomin toiselle puolelle. Ensimmäisellä yrityksellä Tuittu valitsi yllättäen puomin, mutta skarpimmalla ohjauksella sain sen kepeille. Yllätyksekseni se jopa pujotteli loppuun asti, vaikka itse kuljin puomin toista puolta.

Tavallisten kontakti- ja keppikuvioiden lisäksi keskityttiin tänään myös suoralla irtoamiseen. Kentän pitkällä sivulla oli rengas-putki-aita-aita -suora (jolla ohjaaja jäi auttamatta jälkeen), jota otin pari kertaa jättäen palkan viimeisen hypyn taakse. Ahneena sikapossuna Tuittu eteni palkalle hienosti. Pelkän suoran jälkeen tehtiin rata, joka loppui samaiseen suoraan. Nyt en laittanut palkkaa odottamaan, mutta ilmeisen toiveikkaana Tuittu eteni loppusuoran taas hyvin. En ole opettanut Tuitulle minkäänlaista sata-lasissa-suoraan-eteenpäin -käskyä, pitäisköhän?