Eilen hakuiltiin raunioporukan kanssa Lahdesjärven uimarannan parkkiksen vieressä. Olosuhteet olivat varsin kosteat.

Päätin ottaa Tuitulla pelkkää irtorullatreeniä. Olin varannut kaikkiaan kuusi kippoa, mutta lopetettiin viidennen jälkeen, kun touhu alkoi mennä sähläykseksi. Kolme ensimmäistä meni ihan tosi hyvin, Tuittu oli ottanut valtavan harppauksen viime kertaan. Se otti rullan ilman kehoitusta (ja vieläpä aika nopeasti) ja toi sen reippaasti, kun kehuin. Näytölle lähdössäkään ei ollut ongelmia. Siirryin aina keskilinjalla vähän eteenpäin ja kolmannelta äijältä Tuittu toi rullan tosi hienosti suoraan minua kohti (eikä siis palannut omia jälkiään).

Pakka alkoi hajota sitten neljännellä äijällä. Tuittu haki rullan ihan hyvin, mutta tiputti sen vähän ennen minua. Tarkoituksenani oli lähettää koira uudestaan, mutta se ehti karata ja väärinkäsityksestä johtuen maalimies palkkasi sen... Noh, menihän se sinne päin. Seuraava maalimies menikin sitten kiven taakse piiloon, kun aikaisemmat olivat olleet näkyvillä. Johtui se sitten piilosta tai edellisestä sählingistä, mutta yhtäkkiä Tuittu ei ottanutkaan rullaa sitten millään. Tai sitten se otti rullan, mutta ei tuonut sitä. Aikamme epätoivoisesti yritettyämme hain Tuitun kainalossa takaisin keskilinjalle, maalimies siirtyi lähemmäksi ja koitimme alusta asti uudestaan. Nyt kaikki sujui taas oppikirjan mukaan ja lopetimme onnistuneeseen suoritukseen.

Ja mitä tästä opimme? Ilmaisuja kannattanee harjoitella vielä paljon ja kauan "helpoilla" maalimiehillä, ihan jo siksikin, että näen mitä koira tekee. Lisäksi koko hommaan pitää saada vähän malttia ja rutiinia. Olen itsekin välillä ihan sekaisin liinan ja muiden vermeiden kanssa, joten ei ihme, jos koirakin toimii vähän miten sattuu. Hallintakin pitäisi saada toimimaan _koko ajan_ - eilenkin Tuittu oli varastamassa (ja pari kertaa varastikin) vähän väliä. Varsinkin näytöille lähdöissä mun pitäis pystyä toimimaan nopeasti ja skarpisti.

Kaiken kaikkiaan treeneistä jäi kyllä ihan positiivinen olo. Tuittu tuntuu jo hoksanneen yhteyden rullan tuonnin ja palkan saamisen välillä, joten tästä on hyvä jatkaa.