Tänään hakuiltiin Ylöjärven Pikitiellä. Olin suunnitellut ottavani Tuitulla pelkkiä suoria palkkoja ja tyhjiä, mikäli olosuhteet sallivat. No, lunta oli polveen asti ja silleen, joten siirryttiin suunnitelmaan b ja otettiin pelkkiä ilmaisuja. Saatiin kuitenkin íhan onnistunut treeni.

Äijiä oli kaikkiaan neljä, eikä millään ilmennyt kummempia ongelmia. Toisella Tuittu tiputti rullan puoliväliin ja palasi maalimiehen luo, mutta ratkaisi homman aika nopeasti itse ja toi rullan perille asti. Sille varmaan tuli joku "olisikohan siellä sittenkin nameja?" -epäilys. Tuittu otti rullan kaikilla pistoilla tosi hyvin ilman eri kehoitusta tai houkuttelua. Tuota yhtä sählinkiä lukuunottamatta se myös toi rullan aika hyvin mulle asti. Palauttaessa Tuittu tarvii vielä sanallista vahvistusta, muuten sitä alkaa selvästi epäilyttää, että mikähän juttu tää taas olikaan... Näytöille se lähti pääsääntöisesti hyvin. Itselläni vaan oli taas välillä liina solmussa tai jalkojen ympärillä, mutta jotenkin onnistuin olemaan kiskomatta koiraa.

Koitin taas myös saada Tuitun liikkumaan "kolmiomaisesti", mutta aika sitkeästi se kiersi maalimiehelle polkua pitkin ja/tai tuli samaa reittiä takaisin. Se ei kuitenkaan näytä häiriintyvän omasta liikkumisestani piston aikana, joten voin onneksi huoletta kulkea keskilinjaa eteenpäin ja koittaa saada sitäkin oikeaan suuntaan.

Kaiken kaikkiaan kokonaisuus oli edelliskertaa hallitumpi. Tuittu ei päässyt kertaakaan varastamaan, joskin se käyttäytyi keskilinjalla taas melko levottomasti. Sählinkiä oli kuitenkin selvästi vähemmän, ja muutenkin koko ilmaisuasia on edistynyt tosi mukavasti :) Ensimmäisiä vastoinkäymisiä odotellessa siis...