Eilen oli taas tokotreenit, teemana paikallaolot ja seuraaminen. Otin kyllä taas vähän kaikkea muutakin. Tällä kertaa Eteläpuistossa ei ollut muita ryhmiä, joten pystyttiin Tuitun kanssa molemmat keskittymään paremmin. Ruutua lukuunottamatta kaikki menikin viimekertaista paremmin.

Tehtiin vähän erikoisempia paikallaoloharjoituksia. Ensin laitettiin koirat makaamaan rinkiin nenät keskustaa kohti ja kuljeskeltiin ringissä ympäriinsä. Tätä tehtiin nelisen minuuttia välillä koiria palkaten. Tuittu pysyi ihan kivasti ja rauhallisesti. Sitten pienennettiin rinkiä ja jätettiin koirat istumaan, nenät nyt ulospäin. Kerran Tuittu kääntyi 180 astetta, kun liikuin ympyrän "väärälle puolelle" ja lopussa se meni vielä maahan. Kaiken lisäksi Tuitun vierustoveri yritti käydä moikkaamassa sitä pariin otteeseen. Ensimmäisellä kerralla Tuittu istui hienosti paikallaan, vaikka kaveri oli jo sitä nuuskimassa. Toisella kertaa ehdin itse väliin. Kaiken kaikkiaan siis aika levotonta, mutta vierustoverin lähentelyt Tuittu kesti yllättävän hyvin.

Seuraaminen oli paljon parempaa kuin viimeksi. Välillä etäisyys vähän kasvoi, mutta ei toivottomasti. Sain itse myös ohjausta täyskäännösten tekemiseen... Ei se ole niin yksinkertaista ;) Perusasennon ottaminen meinaa välillä kestää, joten sitä pitää muistaa vahvistaa.

Ruutuakin otin taas kosketusalustan kanssa. Tein pienen ruudun, jossa oli puolikas pahvi. Tuitulla oli nyt suuria vaikeuksia löytää pahvia ja keksiä mitä tehdä. Läheltä lähetykset meni ihan ok. Ei siis vielä vaikeuteta tätä.

Otin myös pari tasamaanoutoa, jotka olivat parempia ja vauhdikkaampia kuin viimeksi. Sen sijaan hyppynoudossa kohdattiin ensimmäistä kertaa ongelmia (!). Sekin oli vain omaa tyhmyyttäni, sillä Tuittu hämääntyi hyppyesteen viereen jätetystä treenikaverin noutokapulasta, jota en heti älynnyt siirtää pois. Se jopa nouti tuon briardin kapulan (eli aika ison)... Kun selvittiin ylimääräisistä hämmingeistä, niin hyppynoudot meni taas ihan hyvin.

Kaukot oli tänään taas oikein hyviä. Tein niitä vähän pidemmältä matkalta, en kuitenkaan ihan kymmenestä metristä, ja kaikki asennonvaihdot oli ihan ok. Istumisesta seisomaan etutassut pyrkii edelleen eteenpäin, mutta suunta on ihan hyvä. Kaukoista on tällä hetkellä jopa hyvä mieli :)

Otin myös kertaalleen liikkeestä maahanmenon, seisomisen ja istumisen. Pysähdykset oli ok ja Tuittu kesti taakse palaamiset.

Niin, ja silmillekin kuuluu jo ihan hyvää :) Rähminen väheni heti tippakuurin alettua, eikä niitä tarvitse enää edes huuhdella.